Fredag 25 maj 2018

Är dagens vårdideologi rimlig?

Monica Selin (KD) skrev i Skaraborgsbygden 12 maj, och beskrev olika utmaningar och vissa planerade förbättringar på sjukvårdsområdet inom Västra Götalandsregionen inom psyk-vården. Ja, visst kan organisatoriska förändringar och nysatsningar (pengar) vara viktiga instrument för detta. Men redan utan nämnda förändringar undras hur resultaten för den psykiatriska ser ut? Hur stor andel blir bättre eller botade? Borde inte sådan information vara vital då ni politiker beslutar er för framtiden?

Själv får jag via uppgifter från bekanta och avlägsen släkt en något dyster bild. Först och främst är det frågetecken om den överhuvudtaget lindrar eller botar? Utöver det finns det ju mängder av vittnesmål om biverkningar som framkallas. Det kan gälla piller eller elchocker. År 2016 avled t ex en kvinna från norra Skaraborg av elchocker (ECT).

Monica Selin tar dagens vårdideologi som given i nämnda artikel och att den i grunden skall vara oförändrad. Den skall vara oförändrad vid beslutsfattandet av ekonomiska ramar. Är det rimligt?

L Andersson

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.