Söndag 24 juni 2018

Har våra politiker drabbats av IT-stress?

Det märks alltmer att våra politiker nu förstår vilka problem som står för dörren. Det ena förslaget efter det andra presenteras för hur man bäst ska lösa ökat utanförskap, ökad kriminalitet och mycket annat i kölvattnet av en invandringsvåg som saknar motstycke.

Många välutbildade och språkkunniga människor har kommit till vårt land och det ska vi vara tacksamma för. Men så finns det också en mängd outbildade människor som invandrat. Dessa personer kommer att få det svårt i vårt högkostnadssamhälle. De blir bidragsberoende redan från start. Vårt land bygger välfärden på gemensamt inbetalda skatter. Det innebär att alla måste bidra för att systemen ska fungera. Vi har även ett pensionssystem som också bygger på att alla bidrar.

Om inte våra skatter och avgifter räcker till för en fortsatt tryggad välfärd och acceptabel pension, vilka alternativ finns då!? Att öka skattetrycket vore definitivt ingen bra lösning. Stressen hos våra politiker ökar och förslagen blir alltmer ogenomtänkta. Tyvärr agerar partierna utifrån hur folk kommer att rösta i nästa val och inte vad som vore bäst för landet och dess framtid.

Alliansens förslag om att bredda rot- och rutavdragen riskerar i förlängningen att göra Sverige till ett Samhall. Riksbankschefen är djupt oroad över de svenska hushållens höga skuldsättning. Politikerna verkar inte vilja lyssna till denna oro. Ingen kan ju veta när eller om det kraschar, men ju mer lån i ekonomin desto större risker. Sverige riskerar att bli en koloss på lerfötter om denna utveckling får fortsätta.

Låt oss därför hoppas att vi slipper nästa ”krasch”, för om och när den kommer lär det bli ännu tuffare för de som inte bidragit till välfärden. Det kan också ge tändvätska till nya främlingsfientliga partier!

Pelle Leijon
Småföretagare

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.