Söndag 21 januari 2018

Skrattfest i Skara

Med en ensemble där gammalt och nytt blandas dyker nu Soldat Fabian Bom upp på Rosers Salonger i Skara.

Fabian Bom är en figur som en gång i tiden spelades – med stor framgång – av skådespelaren och komikern Nils Poppe. När den här figuren nu dyker upp på Rosers salonger i Skara så är det Jojje Jönsson som klär sig i rollen som perfektionisten Fabian.

Jojje, som tidigare spelat bland annat den folkkäre brevbäraren Dag-Otto, klarar förstås det här med bravur.

Att han sedan har god hjälp av ett gäng rutinerade underhållare, där bland annat Nils dotter Mia Poppe finns med, gör den moderna tolkningen av Fabian Bom till en skrattfest.

Fast vägen till skratten är något krokig. Handlingen där Fabian byter yrke från stins till soldat – med ett rejält inslag av kärlek – är nämligen i tunnaste laget.

Men även med en handling som är tunnare än vad vi brukar vara vana vid, så ser det rutinerade gänget till att leverera och ge publiken valuta för pengarna.

Precis som traditionen bjuder har föreställningen Soldat Fabian Bom tidigare spelats på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg. Och på Rosers salonger i Skara kommer vi kunna beskåda den något udda soldatens framfart till och med den 28 januari.

Soldat Fabian Bom

Fabian Bom – Jojje Jönsson
Gabriella – Mia Poppe
Tant Hård – Siw Carlsson
Ulla-Britta Bom – Anna Carlsson
Furir Berglund – Mikael Riesebeck
Lillen – Niclas Strand
Forsman – Mikael Ahlberg
Fimpen Bengtsson – Ola Hedén
Agnes – Karin Bergquist
Olsson – Kent Vickell
Regi: Ulf Dohlsten
Manus: Lars Classon och Jojje Jönsson
Idé: Nils Poppe
Producent: Janne Andersson

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer