Söndag 24 juni 2018

Åke Svanstedt väljs in i Hall of Fame

Åke Svanstedt och Torvald Palema efter segern i Elitloppet 2009. Foto: Lars Jakobsson, Kanal 75
Åke Svanstedt och Torvald Palema efter segern i Elitloppet 2009. Foto: Lars Jakobsson, Kanal 75

Åke Svanstedt hedras med en plats i Hall of Fame, bland annat på grund av sitt ”…unika hästkunnande, segervilja och höga arbetskapacitet…”.

Travsportens Hall Of Fame är ett samarbete mellan Svenska Hästsportjournalisters Klubb, Norske Travjournalisters Klubb och Nordiska Travmuseet i Årjäng. Sedan 2007 har varje år några av travets storheter hedrats med en plats i Hall of Fame.

Åke Svanstedt lever sedan 2013 i USA och delar året mellan Florida och New Jersey. Under 2016 blev han femma i den amerikanska tränarligan.

Motiveringen bakom utmärkelsen lyderÅke Svanstedt har allt sedan början av 90-talet tillhört elitskiktet bland de svenska tränarna och kuskarna och har numera visat att han även kan konkurrera med de allra främsta i Nordamerika. Hans unika hästkunnande, segervilja och höga arbetskapacitet gör honom till en vinnare på alla plan.”.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet