Fredag 25 maj 2018

Skara HF värvar från Danmark

Ännu en danska ansluter till Skara HF. Det är 21-åriga niometersspelaren Line Hindhede som skrivit på för spel i Skara.

Line har, trots sin ringa ålder, spelat två säsonger med det danska elitlaget Ringkobing Håndbold och ser nu fram mot nya utmaningar i Sverige. Tidigare är en annan danska, Trine Leth från SK Aarhus, klar för spel i Skara nästa säsong.

-Jag har hört mycket bra om Skara HF som en förening med framtidsvisioner och en bra verksamhet. Att klubben har en stor och aktiv publik är något jag ser fram mot att få uppleva. Att anta en ny utmaning är viktigt för mig och jag tro också att jag kan bidra med mitt niometersspel i min nya klubb, säger Line Hindhede i ett pressmeddelande.

-Vi klappar oss själva på axeln för en finfin rekrytering i Line, säger Skara HF:s tränare Andreas Johansson. Han ser henne som en ung och talangfull niometersspelare, och säger så här om nyförvärvet:

– Trots att hon är högerhänt och fostrad som vänster- och mittnia imponerar hon även som högernia. Allroundspelare på grund av att hon är rejäl och individuellt fint skolad. Hon är en bra försvarsspelare och det märks att hon har mött bra motstånd. Hon har härligt höga ambitioner med sin handboll och älskar att träna.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer