Måndag 21 maj 2018

Från Trump till Skaraborgs kommunalråd

Martin Lundstedt. Foto: Volvo Group
Martin Lundstedt. Foto: Volvo Group

Volvos koncernchef Martin Lundstedt var förra veckan en av 15 världsledande företagsledare som var inbjuden till president Donald Trumps middag i Davos. Nästa vecka möter han kommunalråden i Skaraborg på Vara konserthus.

Nästa torsdag möts topparna inom politik och näringsliv på Vara konserthus för Skaraborgsdagen. Det är andra året som Skaraborgs kommunalförbund genomför dagen, som beräknas locka mellan 300 och 400 personer till föreläsningar och diskussioner om innovation och kompetens.

Volvos koncernchef Martin Lundstedt är en av de medverkande. Han deltog förra veckan i Världsekonomiskt forum i Davos, Schweiz, där han tillsammans med 14 andra näringslivstoppar inbjöds till middag med USA:s president Donald Trump. Där fick han möjlighet att presentera Volvokoncernen för presidenten. Nu väntar kommunalråden i Skaraborgs 15 kommuner och regionråden i Västra Götaland. Martin Lundstedt är född i Mariestad.

Bland övriga medverkande på Skaraborgsdagen märks näringslivsminister Mikael Damberg som också ska dela ut pris till årets tillväxtföretag i Skaraborg. Västra Götalands nya landshövding Anders Danielsson gör också sin debut inför alla Skaraborgs politiker och näringslivstoppar. Dessutom medverkar riksdagens talman Urban Ahlin, Mariestad och en lång rad företrädare för näringsliv och politik i Skaraborg.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet