Tisdag 22 maj 2018

Rekordstora investeringar i Skövde

Oförändrad skatt och rekordstora investeringar präglar Skövde kommuns budget för 2018, som allianspartierna presenterade på måndagen.

Under 2018 investerar Skövde kommun 900 miljoner kronor vilket är rekordhögt. Sammanlagt investerar Skövde kommun de närmaste åren två miljarder.

Det handlar om allt från Billingens fritidsområde till satsningar för att bygga bort trafikproppar i Skövde. Dessutom utbyggnad av skolor, nya förskolor och investeringar i äldreboenden.

– Det är fortsättningen på en långsiktig plan som vi haft sedan 2010. Vi kommer att prövas som politiker under de kommande åren, men kommer att vara förberedda för att klara av det, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson (M) till tidningen SLA.

Därmed fördubblas också kommunens låneskuld till 2,4 miljarder fram till 2020. Skatten förslås bli oförändrat 20,86 per skattekrona.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
  • Svenne02

    Lyckas dom bygga bort trafikpropparna i Skövde så ger jag all lycka och framgång till det!