Tisdag 22 maj 2018

Tre Villaspelare i VM-truppen

Martin Johansson. Arkivbild: Team Fabbe/Sören
Martin Johansson. Arkivbild: Team Fabbe/Sören

Villa Lidköpings skyttekung David Karlsson fick inte plats i VM-truppen som presenterades på torsdagen. David Karlsson gjorde comeback i landslaget i december och har öst in mål i elitserien. Bland annat gjorde han sex mål i mötet med Kalix på annandagen.

Klubbkamraten Daniel Andersson tackade för sig i landslaget efter VM-finalförlusten i Chabarovsk 2015, nu är han tillbaka i landslagsdressen.

– Jag har haft dialog med många spelare, även de som sagt nej till landslaget förr. Även Johan Esplund var intresserad av att vara med, men han ska bli pappa. Jag tjatar inte på någon spelare, men Daniel var uttryckligen väldigt sugen på VM igen och har dessutom visat riktigt bra form från World Cup och framåt. David Karlsson är en otrolig bandyspelare, men vi ville ha en bra mix på våra anfallare i truppen och det har vi nu, säger förbundskapten Svenne Olsson till TT.

Även Jesper Eriksson, som imponerat i Villa under säsongen, finns med i truppen. Precis som Martin Johansson.

Bandy-VM spelas i Sandviken den 29 januari-5 februari.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer