Fredag 25 maj 2018

Timmy tvåa i Belgien

Timmy Hansen. Foto: Redbullcontentpool
Timmy Hansen. Foto: Redbullcontentpool

Göteneföraren Timmy Hansen var en hårsmån från seger vid helgens VM-deltävling i rallycross i Belgien, men det blev istället en andraplats på grund av en olycklig punktering på sista varvet.

I semifinalen fick Timmy en superstart och tog snabbt ledningen. I finalen hade Timmy guldet i sin hand efter en tight körning med bland annat en del buffande och en smart omköring av Petter Solberg.

Mot slutet drog Timmy ifrån och skapade ett rejält försprång men råkade oturligt nog ut för punktering på sista varvet. Resultatet blev istället en andraplats.

– Det var fantastiskt att vinna semifinalen och sen i finalen tror jag att jag gjorde mina bästa varv någonsin. När jag kört om Petter Solberg hade jag sådant flyt, körningen satt perfekt! Det var otroligt. Det var trist med punkteringen, men ändå roligt att hamna på podiet. Att köra en sådan här bil, det är det jag lever för, säger Timmy i ett pressmeddelande.

Brodern Kevin råkade ut för en olycka men klarade sig under omständigheterna bra.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer