Lördag 18 augusti 2018

Hur många chanser behövs?

2-1 till Sverige i den första EM-kvalmatchen var väl ett ganska väntat resultat. Synd bara att Danmark lyckades göra det där målet.

Å andra sidan skulle Sverige ha gjort fler. Marcus Berg är säkert en bra kille – men han är inte en målskytt på den här nivån.

Man kan inte få hur många chanser som helst. Berg hade fyra – fyra! – riktigt bra chanser och minst ett skulle ha blivit mål. Sverige saknar en riktig målskytt, alltså en sån där som bara gör mål – inget annat.

Zlatan gör många mål, visst, men jag vill ha en pålitlig målskytt, som inte behöver ha åtta 15 chanser för att göra ett mål. Det ska räcka med en chans.

Men jag blev faktiskt positivt överraskad över Sveriges spel. Det såg ju rätt bra ut! Och när Marcus Berg missade sina chanser klev Emil Forsberg fram och visade kvalitet.

Hans avslut till 1-0 höll hög internationell klass. Om Marcus Berg fått den chansen är jag rädd för att han skickat bollen ut över långsidan.

***

På tal om dåliga prestationer: i kväll är det dags för Skara IK Oldboys att spela håkky igen. Där kan man snacka om många missade målchanser.