Lördag 18 augusti 2018

I år kör jag italienskt till Kalmar

I augusti ska jag köra Ironman Kalmar för andra gången och det ska bli riktigt, riktigt roligt. Och jobbigt. Men mest roligt. I år har jag dessutom tänkt ha lite mer bråttom än jag hade senast, för två år sedan. Då körde jag in på 13.30 och den tiden ska kortas ned ordentligt är målet.

Då behöver jag simma, cykla och springa snabbare. Och det ska inte behöva vara några problem, det är helt enkelt bara att träna hårdare. Men det går också sno några minuter vid bytena mellan dom olika grenarna. Jag tog det ganska lugnt första året i depån, men där ska det också gå snabbare den här gången.

Jag är riktigt sugen på att dra igång med cykelträningen, utomhus. Under den här tiden på året sitter jag mest i källaren och trampar på trainern. Så att komma ut i friska luften ska bli skönt. Och i år kommer jag att göra det på en riktig triathloncykel.

Min förra cykel var en racer men en sån är egentligen mest lämplig är vanliga cykellopp där man får ligga i en klunga och mysa och bara rulla med. I triathlon är det förbjudet och det måste alltid vara en lucka på tio meter fram till cyklisten framför. Detta för att man ska göra hela loppet själv. Det gillar jag. Det är inte särskilt jobbigt att ligga i rygg på en annan cyklist, då behöver man ju knappt trampa.

Min förra cykel har varit en helt suverän. Men den nya är nåt helt annat. Nu ska det bli åka av. Jag hann bara testa den ute en kort sväng innan vintern kom, men redan då kändes det att det är skillnad. Den förra var dessutom från England – den nya är från Italien. Och allt från Italien är ju mycket bättre, så är det bara.

Hoppas våren kommer snart. Jag vill ut och cykla.