Söndag 19 augusti 2018

Rapport från hockeyns bakgård, del 10

En gång i veckan kommer ett gäng föredettingar ner till ishallen i Skara för att väcka liv i en spelarkarriär som aldrig funnits. Det har återigen blivit dags att träffa Skara IK Oldboys i den icke prisbelönta reportageserien Rapport från hockeyns bakgård. Som vanligt kommer det att handla om tårar, trasiga knän och missade målchanser.

**************

Detta var den sista matchen före juluppehållet, meddelade General Manager Abelsson. Nästa torsdag, dan före dan före dan före dopparedan, ja då det är dags att pynta och göra i ordning inför julen hemma hos oldboysen. Oldboysen älskar verkligen julen och det finns gott om tomtar i laget.

Rätt många av dom hade tagit sig ner till den mörka och slitna isladan den här kvällen. Peter Kling, till exempel. Han hade inte varit med på ett tag och nu kom han till spel med en helt ny klubba. Det märktes på uppvärmningen att Kling menade allvar med sin nya klubba. Han sköt stenhårt. En gång träffade han till och med ribban och så högt har han aldrig skjutit förut.

Det tråkiga för Kling och hans lagkamrater i vitt var att den magiska klubban inte alls fungerade när själva matchen började. Då var krutet torrt, och Kling fick ännu en gång kliva av isen utan att ha gjort ett enda mål.

Men det fanns andra som gjorde det. Ganska många faktiskt. Till och med General Manager Abelsson gjorde mål. Två stycken, dessutom. Och dom var riktigt snygga. Av någon anledning, vi vet fortfarande inte hur det gick till, kom Abelssson vid två tillfällen helt fri med Super-Tommy och fintade bort målvakten, precis som riktiga hockeyspelare gör ibland.

Jätteroligt för Abelsson, som annars verkar vara fullt upptagen med att sälja ost till alla oldboys. Och det är klart, det är en tacksam grupp att sälja till. Om det är något som oldboysen gillar så är det att äta. Gärna saker med mycket fett i.

Men det hade varit bättre för det vita laget om Abelsson räknat motståndare och puckar i stället för ostar. För under tiden som Abelsson pratade ostpriser med alla ute på isen dundrade svart fram i anfall efter anfall. Johan Tell, Daniel Walette och Jonatan Hjelm åkte sönder det vita laget och lämnade stackars Fredrik Andersson helt ensam i försvarsarbetet.

Precis som i dom senaste matcherna var det målmässigt jämnt. Men mot slutet hade svarts skridskoåkning och Abelssons ostförsäljning resulterat i att svart dragit det längsta strået. Svart vann med 9-6 inför noll åskådare.

I övrigt noteras att…

… Super-Tommy var kassaskåpssäker och visade var målvaktsskåpet ska stå.

… Peter Bergsten aldrig kom till spel. ”Han är ju inte snabb men han brukar stå i vägen”, var en motståndares kommentar om Bergsten. Han påminner alltså om en stor sten som bara finns där, oflyttbar och i vägen för allt och alla.

… Tommy Packalen redan gått på julledighet och han kom inte till spel den här kvällen. Synd för Tommy, som faktiskt hade kunnat sätta några puckar nu när Fredrik Andersson för en gångs skull var något blek. Nästa gång, när Tommy är tillbaka, kommer Andersson inte att vara lika generös.

… Både Johan Tell och Daniel Walette blev tremålsskyttar. Tells 2-1-mål var ett gammalt klassiskt dragskott som satt stenhårt i krysset. Vackert. Och oväntat. Inte ens Tell vet hur det gick till.

… Kibbe Den Äldre kom till spel i ett helt nytt underställ. Allt för att stärka upp dom lite sköra ljumskarna.

… Martin Mehner, som imponerade senast, inte var lika vass den här gången. Träningsvärk från förra veckan?

… Erik Rosén inte hade samma tryck i sina snärtskott. Men efteråt fick vi en trovärdig förklaring, Rosén hade strax före nedsläpp tryckt i sig en hel påse jordnötter. Det blev inte riktigt den energikick som Rosén hade hoppats på.

… höstsäsongen varit väldigt jämn. Det är jämnt i tabellen och båda lagen har konstigt nog lyckats vinna fem matcher.

Tabellen
Vitt 5 segrar
Svart 5 segrar