Fredag 20 juli 2018

Rapport från hockeyns bakgård, del 11

Skara IK Oldboys - alltid på bortaplan.
Skara IK Oldboys - alltid på bortaplan.

En gång i veckan kommer ett gäng föredettingar ner till ishallen i Skara för att väcka liv i en spelarkarriär som aldrig funnits. Det har återigen blivit dags att träffa Skara IK Oldboys i den icke prisbelönta reportageserien Rapport från hockeyns bakgård. Som vanligt kommer det att handla om tårar, trasiga knän och missade målchanser.

**************

Det pratas mycket om junior-VM för tillfället. Svensk ishockeys framtid, alla lovande och skickliga spelare, ett lag som bara sprudlar av energi och som ger hopp inför framtiden. Det är juniorkronorna.

Men det finns ett lag som är juniorkronornas raka motsats. Ett lag som absolut inte ger något hopp inför framtiden. Där spelarna för längesedan passerat bäst före-datum. Om dom ens haft något. Ett lag som ingen vill se. Laget som Gud glömde. Just det, vi pratar om Skara IK Oldboys.

Julen är över och när oldboysen återsamlades den här torsdagen var det ett betydligt tyngre gäng som kom till spel. Det stönades rejält när utrustningen skulle på och många hade svårt att nå ner till skridskorna för att knyta dom. Den redan för stora magen hade blivit ännu större.

Som ni vet så älskar ju oldboysen julen. Framför allt julbordet. Tänk om oldbysen kunde visa sån energi inför en match som dom gör när dom ser all mat som dukats fram. När det gäller att knöka i sig mat håller oldboysen världsklass.

Som vanligt spelades matchen helt utan publik. Om man inte räknar in den oldboysfru som faktiskt kom till hallen. Men det var antagligen bara för att komma och hämta parets gemensamma barn, som den oansvariga pappan tagit med till hallen. En oldboysmatch är som alla förstår ingen bra miljö för barn och det visste givetvis modern, som ville vara med för säkerhets skull.

Inför torsdagskvällens match var det jämnt i tabellen. Vitt och svart hade lika många segrar och eftersom detta var årets sista match stod mycket på spel. Båda lagen ville självklart glida in i 2018 som serieledare. Första halvan av matchen var jämn och vid ställningen 4-4 var det omöjligt att säga hur det skulle sluta.

Men efter en stabil avslutning och många mål från Erik Rosén kunde det vita laget åka ifrån och vinna säkert med 9-4.

I övrigt noteras att…

… Göteborgarn glömde sina damasker hemma i Chicago och tvingades låna ett par blåvita av en vänlig lagkamrat. Göteborgarn är van att spela i Black Hawks utrustning och han såg inte alls ut att trivas i blåvitt.

… Erik Rosén gjorde 78 poäng den här kvällen.

… det verkar som att General Manager Abelsson nu äntligen fått dela ut alla ostar som han sålt till övriga i laget.

… Peter Bergsten inte kom till spel. Han ska tydligen ha befunnit sig i Götenes badhus för någon form av träning. Oklart vilken typ av träning det var, men alla som känner Bergsten vet att han behöver all träning han kan få.

… Fredrik Andersson i det vita målet börjar komma i form. Blott fyra insläppta mål den här kvällen är ett kvitto på det. En förklaring var att Super-Tommy slipat Anderssons skridskor och nu fick han äntligen spela på själva skenorna och inte på rosten som suttit på dom. En vass skillnad.

… Tommy Packalen är på semester. Förhoppningsvis sköter han den fysiska träningen under ledigheten. Och även den psykiska. Annars kan det bli jobbigt för TP att möta en Fredrik Andersson i form.

… Kibbe Den Äldre gjorde mål. Jo, det är sant.

… Tobias Forslund äntligen kom till spel igen efter en lång tids vila. En alldeles för lång vila skulle det visa sig. Forslunds luft tog slut redan efter ett par byten.

… Oldboysen önskar alla fans och sponsorer ett gott nytt år. Ni är ju inte så många. Inga alls visar det sig, nu när vi räknat.

Tabellen 
Vitt 6 segrar
Svart 5 segrar