Torsdag 16 augusti 2018

Rapport från hockeyns bakgård, del 12

Den här bilden säger egentligen allt om Skara IK Oldboys.
Den här bilden säger egentligen allt om Skara IK Oldboys.

En gång i veckan kommer ett gäng föredettingar ner till ishallen i Skara för att väcka liv i en spelarkarriär som aldrig funnits. Det har återigen blivit dags att träffa Skara IK Oldboys i den icke prisbelönta reportageserien Rapport från hockeyns bakgård. Som vanligt kommer det att handla om tårar, trasiga knän och missade målchanser.

**************

Den här veckan spelades matchen redan på tisdagen, normalt sett är det ju torsdagar som är matchdag. Eller gameday, som det heter i riktig ishockey. Låter det rörigt med alla dessa speldagar? Ja, då kan ni kanske tänka er hur oldboysen har det i sina redan förvirrade huvuden.

Men det kom tillräckligt många för att det skulle bli match. Kvällens största överraskning var att Tobias Forslund dök upp, för andra veckan i följd. Det hade ingen vågat tro på. Och detta kunde verkligen ha blivit Forslunds kväll. Så här många målchanser har han inte haft på en hel säsong tidigare.

Och det började direkt. Redan efter två minuter hade Forslund haft fyra riktigt bra målchanser, men Fredrik Andersson i det vita målet inledde förtroendegivande och stoppade enkelt Forslunds skott. Och sedan fortsatte det så. Forslund sköt, Andersson räddade. Forslund sköt, Andersson räddade. Ja, vi behöver inte skriva det fler gånger, ni förstår vad vi menar. Forslund gick mållös från matchen.

Forslunds lagkamrat Johan Nordqvist hade desto större lycka och noterades för inte mindre än sex mål. Eller om det var sju. Utan tvekan Johans största framgång på isen och något att vara stolt över. Aldrig någonsin har en enda spelare gjort så många mål på Andersson.

Trots Johans alla mål blev även den här matchen jämn. Vit hade greppet under i stort sett hela matchen, ofta med två måls marginal. Men mot slutet klev svart ikapp, och förbi. Svart vann med 10-8 inför noll åskådare, och därmed är det jämn i tabellen igen.

I övrigt noteras att…

… Erik Rosén, som öst in mål på slutet, nu hade det tyngre. Men det finns en förklaring. Inför matchen hade Rosén ätit alldeles för mycket potatismos, vilket gjorde honom lite segare än vanligt. Han experimenterar mycket med kosten inför matcherna. En annan gång var det för mycket jordnötter som försvagade Erik.

… Daniel Walette fick känna på hur tung Rosén var av allt sitt mos. Dom två hade en helt egen kamp framför svartas mål och Rosén bara tryckte bort Walette och satte pucken i mål. Walette tände till efter detta och tog pucken direkt efter tekning och stormade fram mot det vita målet. Fredrik Andersson såg hur arg Walette var och tänkte att det var lika bra att släppa in skottet.

… General Manager Abelsson gjorde några fina frilägesmål. Men han var även inne på isen vid samtliga baklängesmål. Nu lovade han att han inte skulle komma nästa gång och det tackar hans lagkamrater för.

… Jan Tiverman gjorde comeback efter ett långt uppehåll. Och det blev mål direkt. Han gav vitt ledningen med 1-o bakom en förvånad Super-Tommy i det svarta målet.

… Peter Kling lämnade sent återbud. Anledningen var att han ”kände något i halsen”. Det var antagligen chipsen han kände i halsen.

… på tal om chips så har Bossen Andersson inte varit med på länge.

Tabellen
Svart 6 segrar
Vitt 6 segrar