Söndag 19 augusti 2018

Rapport från hockeyns bakgård, del 14

En gång i veckan kommer ett gäng föredettingar ner till ishallen i Skara för att väcka liv i en spelarkarriär som aldrig funnits. Det har återigen blivit dags att träffa Skara IK Oldboys i den icke prisbelönta reportageserien Rapport från hockeyns bakgård. Som vanligt kommer det att handla om tårar, trasiga knän och missade målchanser.

**************

Många oldboys verkar ha dåligt samvete efter all julmat som åkte ner under helgerna. Riktigt många kom till spel den här kvällen och det var faktiskt nytt rekord för säsongen. Många spelare innebär lite högre tempo och då har Peter Bergsten, som alla förstår, enorma problem.

När det är många spelare blir allt roligare och många var sugna på att komma in på isen. Vid ett tillfälle stod faktiskt en spelare upp i båset för att visa att han ville in på isen. Det har aldrig hänt tidigare. Det normala är att oldboysen halvligger i båset. Och ganska ofta ligger dom ner på båsgolvet och hoppas att ingen ser dom, och vill byta.

Men den här kvällen ville alla ha istid. Ja, alla utom Peter Bergsten då förstås. Matchen inleddes i högt tempo. Men som tur var fanns hjärtstartaren i båset, redo att väcka ett gammalt krossat oldboyshjärta till liv om det skulle behövas.

Som tur var behövdes den aldrig plockas fram. Även om det var väldigt nära några gånger.

Första halvan av matchen var jämn och det dröjde nästan ända fram till powerbreak innan det första målet kom. Och det var svart som till slut fick hål på Fredrik Andersson.

Sen fortsatte det så. Svart öste på och vitt tog helt slut. Dom kom fyra mot en. Tre mot noll, och väldigt ofta sju mot Fredrik Andersson.

Detta var spel mot ett mål. En riktigt utklassning. Svart vann med hela 10-3 inför noll åskådare, och nu har svart kopplat greppet om seriesegern.

 I övrigt noteras att…

… att Tobias Forslund verkar ha återgått till sin vintervila. Han dök aldrig upp den här kvällen.

… Tommy Packalen var tillbaka efter en lång och varm utlandssemester. Som vanligt gjorde han tre mål. Han gör alltid tre mål, även dom gångerna han inte är med. Bra gjort att vara på topp efter semestern. Men det ryktas om att han spelat med ett lokalt oldboyslag i Thailand under ledigheten.

… Bossen Andersson spelar i mysbyxor och inte i ett par riktiga hockeybyxor. Men det klär honom. Bossen är fredagsmys. Men den här gången överraskade han alla med att äta en banan efter matchen. Det brukar annars vara en grillchipspåse som gäller.

… Jonatan Hjelm gjorde typ fem mål och det är alldeles för många, tycker Fredrik Andersson.

… Per Nilsson verkar ha nån slags hatkärlek till linjerna på isen. Framför allt den offensiva blå. Där tillbringade han i stort sett hela matchen. Men linjen ställer också till med problem för Per, som väldigt ofta snubblade på det blåa strecket.

… Erik Rosén gjorde två mål. Ett riktigt mål och ett självmål.

… Johan Tell faktiskt inte gjorde något mål, tror vi inte i alla fall? Det är ganska bra gjort med tanke på att laget gjorde tio.

… inte heller Kibbe Svensson gjorde mål. Men han var glad ändå.

… Domare Karlsson gjorde några offensiva räder. Som vanligt helt ofarliga.

… tevekändisen, allkonstnären, cuparrangören och målsumparen Peter Kling kom till spel. Mycket mer än så kan inte sägas om hans insats.

… General Manager Abelsson måste göra något för att få ordning på vita lagets spel. Och sitt eget.

… Daniel Walette sa till Fredrik Andersson inför matchen att han skulle göra tre mål. Sånt gillar Andersson att höra. Walette gjorde givetvis inga mål den här kvällen, trots flera frilägen.

… Super-Tommy hade en lugn kväll i målet. Det var inte många som orkade skjuta i vitt.

Tabellen
Svart 8 segrar
Vitt 6 segrar