Lördag 18 augusti 2018

Rapport från hockeyns bakgård, del 16

En gång i veckan kommer ett gäng föredettingar ner till ishallen i Skara för att väcka liv i en spelarkarriär som aldrig funnits. Det har återigen blivit dags att träffa Skara IK Oldboys i den icke prisbelönta reportageserien Rapport från hockeyns bakgård. Som vanligt kommer det att handla om tårar, trasiga knän och missade målchanser.

**************

Det verkar som att svart redan börjat fira seriesegern. När oldboysen samlades på tisdagskvällen var det nämligen inte så många svarta som dök upp. Dom var faktiskt så få att General Manager Abelsson bytte lag och lämnade vitt för svart. Och det kom, som alla säkert förstår, att påverka hela matchen.

Svart inledde stabilt och Kibbe Svensson gav sitt lag ledningen med 1-0 med ett lågt skott tidigt i matchen. Det var ett smart drag, Kibbe vet säkert att Fredrik Andersson sällan tar några låga skott under matchens första 25 minuter.

Vitt kvitterade dock innan Domare Karlsson, jo det är sant, gav svart ledningen med 2-1. Så var ställningen vid power breake. Domare Karlsson, jo det är sant, gav sedan svart ledningen med 3-1 en bit in på andra perioden. Men vitt gav sig inte utan bet sig kvar i hälarna på svart och vägrade att släppa.

Magnus Olsson reducerade för vitt och strax efter det kom kvitteringen. Och det var lika vackert som oväntat. Peter Kling tog tag i pucken på högerkanten och tryckte sig in mot mål, och inte ens Super-Tommy kunde hindra Kling från att smälla upp pucken i nättaket. 3-3 hade det stått på matchtavlan om den varit igång. Oldboysen fick som vanligt räkna målen själva, utan funktionärer och matchtavla.

General Manager Abelsson lyckades till slut få hål på Fredrik Andersson och gjorde 4-3 på ett friläge. Och då trodde nog många att svart var på väg mot en ny seger. Men då förstår ni, då sprattlade Peter Bergsten till och kvitterade. Detta efter att ha missat i alla fall sju frilägen.

Efter det stod matchen och vägde. Var vi på väg mot säsongens första oavgjorda match? Nej. Då klev nämligen matchens lirare fram och avgjorde. Kan ni gissa vem? Jo, Peter Kling. På en passning från Peter Bergsten, som egentligen var ett skottförsök från Bergsten, smällde Kling in 5-4 till vitt och vilt vitt jubel uppstod.

Peter Kling har fått utstå både ett och annat här, men den här kvällen förtjänar han högsta betyg. Framför allt för sin avslutning på matchen. Eftersom det inte fanns några avbytare spelade Kling och alla andra nonstop. Varenda minut. Och smörsångaren, tevekändisen, glädjespridaren, Vasaloppsåkaren och tidigare målsumparen Peter Kling var den som klarade det bäst av alla.

Segern var livsviktig för vitt, som nu hänger med i tabellen.

I övrigt noteras att…

… när General Manager Abelsson gick över till svart blev det den nytändning som vitt behövde.

… Magnus Olsson var stabil som vanligt.

… Erik Rosén som vanligt gjorde mål. Dock bara ett. Å andra sidan fick vi se en helt annan sida av Rosén, han åkte nämligen hemåt och avstyrde ett friläge i slutet av matchen. Det var för första gången på hela säsongen som Rosén var i egen zon.

… Tommy Packalen inte kom till spel. Och det var nog ganska väntat med tanke på att Tommy gick mållös från förra matchen. Fredrik Andersson spökar fortfarande hos TP.

… Domare Karlsson spelade i sina OS-byxor och det bidrog start till dom båda målen.

… General Manager Abelsson missade flera frilägen, vilket gladde hans förra lagkamrater. Dom var heller inte särskilt förvånade. Vid minst två frilägen såg Peter Bergsten sin chans att trycka dit sin före detta lagkamrat. När Abelsson kom fri åkte Bergsten så fort han kunde, vilket i och för sig inte är snabbt, med det tydliga målet att helt enkelt köra över Abelsson. Mosa honom. Vi har aldrig sett Bergsten vara så taggad och när Abelsson hörde Bergstens tunga, jagande skridskoskär tog han det säkra före det osäkra och kastade ifrån sig pucken. Det kan ha räddat livet på honom.

Tabellen
Svart 9 segrar
Vitt 7 segrar