Lördag 18 augusti 2018

Rapport från hockeyns bakgård, del 17

En gång i veckan kommer ett gäng föredettingar ner till ishallen i Skara för att väcka liv i en spelarkarriär som aldrig funnits. Det har återigen blivit dags att träffa Skara IK Oldboys i den icke prisbelönta reportageserien Rapport från hockeyns bakgård. Som vanligt kommer det att handla om tårar, trasiga knän och missade målchanser.

**************

Det har ju varit mycket prat om dopning nu precis före OS och svenska skidåkare har pekats ut som dopade. Det verkar som att nästan alla skidåkare är misstänkta och vi vet inte vem man kan lita på. Inte bara skidåkare förresten, dopning är säkert vanligare än många tror.

Men det finns en liten grupp idrottare som aldrig varit misstänkta för dopning. Som är så trötta, slöa och rent ut sagt dåliga att ingen skulle få för sig att dom är dopade. Just det, vi pratar om Skara IK Oldboys. Men om oldboysen skulle dopa sig skulle Riksidrottsförbundets antidopningsorganisation troligtvis titta åt andra hållet. ”Låt dom där soporna dopa sig, det spelar ändå ingen roll”.

Och det ligger givetvis väldigt mycket sanning i det. Det finns liksom inga dopningspreparat i världen som skulle få fart på en sån som Peter Bergsten. Ge honom en rejäl cocktail med allt möjligt och han skulle ändå bara hasa sig fram på isen. Och missa alla sina målchanser.

Dopingkontrollanterna hade möjligtvis blivit lite misstänksamma om dom sett den spurt som dalkarlen Tobias Forslund satte in vid torsdagens match. Där gick det undan. Forslund flög fram och sprätte upp pucken i krysset bakom en förvånad Fredrik Andersson. Men misstankarna hade försvunnit direkt efter det, för precis som väntat var det det enda som Forslund orkade med under hela matchen.

Men som tur var för Forslunds del orkade lagkamraterna i svart desto mer. Eller om det var så att vitt inte orkade nåt alls. Vi tror mer på det sistnämnda. Det var i och för sig ganska jämnt i början och svart ledde med 3-1 vid powerbreake.

Men i den sista perioden kom vitt knappt över mittlinjen. Johan Tell, som missade många chanser under första perioden, prickade helt plötsligt rätt och började göra mål. Svart gjorde några snabba mål och sedan var matchen över.

Bossen Andersson, som normalt sett spelar i svart, blev bortbytt strax före nedsläpp och fick gå över till vitt. Men han hade nog kvar sina sympatier för svart. När det var typ 20 minuter kvar av matchen och Fredrik Andersson som vanligt kämpade helt själv mot det svarta laget, valde Bossen att kasta sig över vita lagets målvakt. Fredrik Andersson låg ner på isen, med ryggen upp och försökte fånga pucken när han helt plötsligt kände hur Bossen landade med vartenda kilo rakt på hans rygg.

Trots att Fredrik Andersson bröt ryggen på tre ställen, punkterade fyra lungor, fick två hjärnskakningar och elva revben brutna, spelade han färdigt matchen. Naturligtvis var det inte lätt att rädda några puckar och svart gled till slut iväg och vann med typ 13-1.

I övrigt noteras att…

… Peter Kling, som blev matchhjälte senast, gjorde vita lagets enda mål. Det säger allt.

… Tommy Packalen som vanligt gjorde tre mål. Skönt för honom med tanke på att han gick mållös från förra matchen. Han har därmed, i alla fall tillfälligt, jagat bort spöket Fredrik Andersson.

… Erik Rosén gick mållös från matchen och det händer inte ofta.

… Linkan Lindqvist var tillbaka i spel efter ett väldigt långt uppehåll.

… bankmannen Per Nilsson hade anmält sig spel men han dök aldrig upp. Den senaste tidens oroligheter på börsen måste vara anledningen till Nilssons frånvaro.

… General Manager Abelsson var generös och gav svart en fin gåva vid 1-0-målet.

… Tobias Forslund hade ett linne på sig under matchtröjan den här kvällen. Det blev givetvis många reaktioner på det i omklädningsrummet.

… vitt behöver få tillbaka Jonas Gustavsson. Var är han nånstans? General Manager Abelsson måste locka tillbaka Jonas. Kanske har Abelsson några ostar kvar som han kan ge honom?

… nästa vecka är oldboysen på sportlov och bryter bena i pulkabacken. Ingen match då, med andra ord. Ni som köpt biljetter till den matchen kan glömma att ni får tillbaka några pengar. Däremot kan ni åka ner till hallen ändå. Hallen är säkert öppen och ni kan stå där och titta ut över en helt tom is om ni vill. Det är i och för sig mer underhållning än att titta på när oldboysen spelar.

Tabellen
Svart 10 segrar
Vitt 7 segrar