Tisdag 25 september 2018

Rapport från hockeyns bakgård, del 18

En gång i veckan kommer ett gäng föredettingar ner till ishallen i Skara för att väcka liv i en spelarkarriär som aldrig funnits. Det har återigen blivit dags att träffa Skara IK Oldboys i den icke prisbelönta reportageserien Rapport från hockeyns bakgård. Som vanligt kommer det att handla om tårar, trasiga knän och missade målchanser.

**************

På torsdagen var oldboysen tillbaka i spel efter sportlovet. Eller landslagsuppehållet som dom kallar det för att vara lite mer som dom riktiga ishockeyspelarna. Många av dom har varit i fjällen och försökt åka skidor, vilket medfört enorma köer vid liftarna, i backarna och framför allt vid sjukstugorna.

Men nu var det alltså match igen. Och det det verkade som att många var spelsugna, hela 20 spelare dök upp vilket gjorde att det vita laget äntligen kunde peta Peter Bergsten, som spenderade väldigt mycket tid i båset den här kvällen. Han hade heller inte mycket val, när det är så här många spelare blir det ett högt tempo. Alldeles för högt för Peter Bergsten.

Från båset fick Bergsten se en riktigt bra match. Svart tog ledningen med 2-0 efter två tidiga mål. Fredrik Andersson brukar alltid släppa in ett par enkla mål i början av matcherna innan han kommit igång. Vid 2-0-målet var han lite extra snäll eftersom det var Jerker Linder som kom fri. Jerker Linder? Frågar ni er säkert. Är inte det han som var med för ett par år sedan och då missade en jäkla massa målchanser? Jodå, det är samme Jerker. Och nu var han med igen efter ett jättelångt uppehåll.

Men ganska snart efter Jerkers mål kvitterade vitt och det var faktiskt Peter Bergsten som lyckades vispa in pucken bakom en förvånad Super-Tommy i målet. Och sedan fortsatte vitt att ha ett grepp om matchen. 2-2 blev 4-2 till vitt, och med tio minuter kvar av matchen var ställningen 6-4 till vitt och då trodde nog alla vitt skulle ta en efterlängtad seger.

Men då vaknade Daniel Walette helt plötsligt till och gjorde tre snabba mål. Efter dom käftsmällarna orkade inte vitt resa sig. Svart vann återigen, denna gång med 7-6. Det var egentligen bara Daniel Walette som orkade spela dom tio sista minuterna. Inte så konstigt kanske, med tanke på att han bara spelar var fjärde match. Han kan då komma utvilad till varje match, göra fem mål och avgöra på egen hand.

I övrigt noteras att…

… vitt fick ett vasst nyförvärv i form av Jesper Liljeblad. Det är en riktig hockeyspelare, som både kan åka skridskor och skjuta. Peter Bergstens motsvarighet alltså. Nu hoppas vitt att Jesper kommer tillbaka resten av matcherna också så att vitt i alla fall har en liten chans att vinna.

… mångsysslaren Peter Kling aldrig kom till spel. Han laddar tydligen inför Vasaloppet.

… General Manager Abelsson hade en ny frisyr den här gången. Den var som vanligt helt orörd efter matchen.

… Tommy Packalen var med Göteborgarn och spelade någon slags oldboysturnering i Göteborg nyligen. Då fick han matchstraff, vilket är lite imponerande. Där spelade man med riktiga oldboysregler vilket innebär att man får matchstraff efter tre utvisningar. Nu krävde alla att Tommy skulle spela efter regelboken även i Skara och då blev han som väntat en annan spelare. Han gick mållös från den här matchen. Vi skulle bli väldigt förvånade om TP gör några fler mål den här säsongen.

… Konstapeln kom på oväntat besök. Det är ju uppehåll i SHL och eftersom Frölunda varken spelade eller tränade under torsdagskvällen hade Konstapeln tid över. Annars är det full spaning på just Frölunda som gäller och vi tror att Konstapeln borde kunna ha en framtid som scout eller spion åt sitt favoritlag. Han är ju van att jobba undercover och skulle utan problem kunna infiltrera samtliga motståndarlag. Han kan dessutom namnen på alla spelare i SHL, Allsvenskan och samtliga juniorlag i Sverige.

… Erik Rosén var tillbaka i fin målform och snärtade in några puckar.

… Bossen Andersson verkligen såg fram emot fredagsmyset den här veckan. Det blir chips, hälsar han. Och tacos.

… det ryktas om att Domare Karlsson fuskade under en slalomtävling i Björnrike på sportlovet. Uppgifterna kommer framför allt från en av hans medresenärer.

… Linkan Linqvist hade stora problem att hålla sig på benen. Han ramlade mest hela tiden. Men det finns en bra förklaring. Lôda, den gamle målvakten, hade tydligen slipat Linkans skridskor och då är det förstås omöjligt att använda dom.

… Barberaren Werner, som försökt spela med oldboysen dom senaste säsongerna, nu är klar som tränare för Grästorps IK. Jo, det är sant. Vi är lika förvånade som ni är. GIK kämpar för att hänga kvar i division ett och då vänder dom sig alltså till en av spelarna i Skara IK Oldboys. Under tiden som spelare i Skara IK, alltså på den tiden han och dom andra oldboysen spelade i A-laget, var Werners främsta taktikdrag att ordna en lagfest när det gick lite trögt. Därmed antar vi att Grästorps IK framöver kommer att använda Edward Bloms låt som laddning inför, och under matcherna: ”När man festar festar man och då festar man rejält”.

Tabellen
Svart 11 segrar
Vitt 7 segrar