Tisdag 25 september 2018

Rapport från hockeyns bakgård, del 19

Den här bilden säger egentligen allt om Skara IK Oldboys.
Den här bilden säger egentligen allt om Skara IK Oldboys.

En gång i veckan kommer ett gäng föredettingar ner till ishallen i Skara för att väcka liv i en spelarkarriär som aldrig funnits. Det har återigen blivit dags att träffa Skara IK Oldboys i den icke prisbelönta reportageserien Rapport från hockeyns bakgård. Som vanligt kommer det att handla om tårar, trasiga knän och missade målchanser.

**************

Kylan som dragit in över Sverige har slagit hårt mot många människor, framför allt den äldre generationen. Dit räknas givetvis oldboysen, som är extra känsliga på grund av deras svaga fysiska status. Och givetvis även den mentala delen.

Många människor har svårt att ta sig ut i halkan och kylan just nu och dom får helt enkelt hålla sig inomhus. En av dom är Peter Bergsten. Han hade inte tillräckligt med kraft att flytta på chipspåsen och resa sig från tevesoffan den här kvällen. Precis som Bossen Andersson, som verkar ha inlett fredagsmyset redan på torsdagskvällen. Men som tur är fanns det andra som tog sig till isladan. Nytt deltagarrekord för säsongen och lagen hade faktiskt nästan två hela femmor.

När alla i vitt trodde att spelet var avbrutet efter en icingpuck passade svart på att göra 1-0. Svart ansåg att pucken snuddat vid en vit spelare och att det därför inte skulle vara icing, något som bara svart hade upptäckt. Normalt sett brukar man uppmärksamma alla på detta, men svart valde att bara viska det till varandra och köra på. Vita lagets målvakt Fredrik Andersson blev väldigt förvånad när Tommy Packalen kom farande, snodde pucken och sedan lade in den i ett tomt mål.

Vitt kvittade dock genom Per Nilsson, som för en gångs skull sköt i stället för att bara dribbla och dribbla och dribbla. Den enda som han egentligen dribblar bort är sig själv, men nu sköt han i alla fall och då var det kvitterat. Svart gjorde sedan 2-1, denna gång behövde man inte fuska utan det var ett riktigt mål.

Vitt kvitterade på nytt efter något som kan ha varit säsongens snyggaste mål. Vitas vassa nyförvärv Jesper Liljeblad passade till Peter Kling som passade till General Manager Abelsson som styrde upp pucken i krysset. Läckert. Och förvånade med tanke på att dom två sistnämnda var inblandade.

Mot alla odds skulle det komma mer från Peter Kling. Efter att Tommy Packalen gjort 3-2 till svart, denna gång när alla var överens om att matchen inte var avblåst, kvitterade Kling med ett kraftfullt direktskott. Men efter det var Kling verkligen färdig och det blev inga fler mål från honom.

Och inte från någon annan heller. Säsongens första oavgjorda match var ett faktum och det krävdes straffar för att skilja lagen åt. Efter väldigt många missade straffar lyckades Daniel Walette till slut skjuta segern till svart. Även om matchen egentligen slutade 3-2 till vitt.

I övrigt noteras att…

… Golfproffset Aldén gjorde comeback efter ett långt uppehåll. Han gick dock mållös från matchen. Han vevade friskt med drivern men lyckades aldrig träffa green.

… även Johan Linder gjorde comeback. Han fick också möjlighet att avgöra matchen på straff, men valde då att liksom lägga sig i en hög framför målvakten och pucken var aldrig nära att åka in i mål.

… Super-Tommy var sjuk och unge Gustav Bodin ersatte. Gustav har en modern spelstil och det är inget som oldboysen är vana vid. Gustav var tät i mål, precis som kollegan Fredrik Andersson, och detta blev säsongens målsnålaste match.

… Linkan Lindqvist fortfarande har problem med att hålla sig på benen. Han gjorde ett par vurpor även den här gången. Men det är ju som sagt ”Lôda” som slipat Linkans skridskor så ingen är förvånad.

… även Johan Tell hade svårt att stå upp. Har ”Lôda” slipat hans skridskor också?

… ingen egentligen vet hur många fler matcher oldboysen ska spela den här säsongen. Dom fortsätter väl tills någon säger stopp, vilket naturligtvis borde ha skett för längesen.

Tabellen
Svart 12 segrar
Vitt 7 segrar