Fredag 20 juli 2018

Rapport från hockeyns bakgård, del 6

En gång i veckan kommer ett gäng föredettingar ner till ishallen i Skara för att väcka liv i en spelarkarriär som aldrig funnits. Det har återigen blivit dags att träffa Skara IK Oldboys i den icke prisbelönta reportageserien Rapport från hockeyns bakgård. Som vanligt kommer det att handla om tårar, trasiga knän och missade målchanser.

**************

Stormatcherna avlöser varandra den här veckan. I måndags var det VM-kval mellan Sverige och Italien. På torsdagskvällen Skara IK Oldboys, vitt mot svart. Riktigt lika spännande blev det dock inte när oldboysen spelade. Stämningen i hallen var kanske heller inte densamma som på San Siro i Milano.

Vitt rivstartade och Erik Rosén gav sitt lag ledningen efter bara några minuter. Svart sprattlade dock till och med tre skott hade de vänt matchen till ledning 3-1. Fredrik Andersson i det vita målet var aldrig nära att röra pucken och det skulle dröja innan Andersson fick känna på pucken.

Vid ställningen 6-5 till svart fick Peter Bergsten ett perfekt läge att kvittera för vitt, men han missade givetvis. Något annat var egentligen inte att vänta, men lagkamraterna önskar att Bergsten framöver inte missar alla chanser han får.

I stället gick det som det brukar. Svart vände spelet och satte 7-5, och efter det målet kändes matchen över. Den enda i vitt som kunde hota motståndarna var Erik Rosén. Han noterades för inte mindre än fem mål den här kvällen och måste utses till matchens lirare. Han blev extra ensam när Jonas Gustavsson klev av isen och in i omklädningsrummet efter halva matchen.

Jonas gick inte riktigt att känna igen den här kvällen. Han verkar ha drabbats av det som alla andra oldboys ofta drabbas av. Att man bara ramlar ihop helt plötsligt på isen. Nu kom Jonas nästan fri, men precis när han skulle börja finta bort målvakten ramlade han och brakade rakt in i sargen. Mystiskt.

Detta var verkligen inte det vita lagets kväll. Svart vann med typ 10-6. Nu har svart tagit två raka segrar och har lika många segrar som vitt.

I övrigt noteras att…

… Domare Karlsson gjorde comeback efter ett kortare uppehåll. Och nu fick vi det bevisat: svart kan faktiskt vinna även när han är med.

… General Manager Abelsson inte kom till spel. Han ska dock inte vara skadad. Enligt flera uppgifter handlar det i stället om att han petats av konkurrensskäl.

… Super-Tommy än en gång visade vart målvaktsskåpet ska stå. Han vann målvaktsmatchen klart även den här kvällen.

… Fredrik Andersson söker efter formen. Men dom som följt hans karriär vet att han inte brukar imponera i november. Han är alltid som bäst efter juluppehållet, då allt ska avgöras.

… Per Nilsson numera spelar i mustasch.

… Tommy Packalen hade väldigt, väldigt, väldigt många chanser att göra mål. Men det blev bara två. Det kan inte kännas bra för TP, speciellt inte med tanke på att Fredrik Andersson var så blek.

… Daniel Walette ser väldigt rutinerad ut på isen, i sitt skägg.

… Johan Nordqvist gör alldeles för många mål. I alla fall enligt Fredrik Andersson.

… Johan Tell nu gjort två matcher och han börjar komma i form. Det är dåliga nyheter för det vita laget.

… Linkan Lindqvist gjorde mål från sin backposition. Synd bara att det var i det egna målet. Men snyggt var det. Passningen kom från ena sarghörnet och Linkan bara smällde in pucken bakom en förvånad Fredrik Andersson.

… Peter Kling gjorde comeback efter ett USA-äventyr. På uppvärmningen såg han också lite transatlantisk ut, gick rakt på mål och med en tuff attityd. Kaxig, liksom. När det väl blev match var det den vanlige Kling igen. Och det är absolut inget fel i det, han är jättetrevlig. Kling är en stor glädjespridare i laget, men han sprider samtidigt också väldigt mycket oro. Både i det egna laget och hos motståndarna. Ingen vet riktigt hur han tänker ute på isen, eller vad han ska göra. Vet han ens det själv?

Tabellen
Vitt 3 segrar
Svart 3 segrar