Onsdag 15 augusti 2018

Rapport från hockeyns bakgård, del 7

Den här bilden säger egentligen allt om Skara IK Oldboys.
Den här bilden säger egentligen allt om Skara IK Oldboys.

Trots att ingen annan bryr sig släpar sig ett antal före detta ishockeyspelare sig ned till ishallen en gång i veckan för att plåga sina hårt sargade kroppar. Det har återigen blivit dags att lära känna Skara IK Oldboys. Den ouppmärksammade och icke prisbelönta reportageserien Rapport från hockeyns bakgård är tillbaka. Som vanligt kommer det att handla om krossade drömmar, trasiga kroppar och missade målchanser.

——————————————————————————

Om det är någonting oldboysen är bra på, så är det att inbilla sig saker. Det kan vara allt från sjukdomar till benbrott. Vad som helst, egentligen.

Den allra vanligaste formen av inbillning är dock att dom tror att dom är bra på att spela ishockey. Riktigt bra alltså. Som NHL-proffs och landslagsspelare. Att dom tillhör världens absolut bästa ishockeyspelare och att dom kan göra vad som helst ute på isen.

General Manager Abelsson är nog den som uppvisar störst symptom på denna form av inbillningssjuka. Han tror att han är Niklas Lidström, typ. Eller ibland, Peter Forsberg. Inget kunde vara mer fel.

Den enda hockeyspelaren han liknar är vänsterbacken i såna där hockeyspel ni vet, som bara kan åka upp och ner och aldrig åt sidan. Stela är dom också.

Nu var Abelsson tillbaka efter att ha varit på semester och direkt skapade han problem i det vita laget. Alltså det lag han spelar i. Det hade ju varit bättre om han skapade problem hos motståndarna.

Men nu var han alltså tillbaka i vitt och då tog också det vita lagets segerrad slut. Samtidigt som Abelsson åkte fram och tillbaka och trodde att han var ett NHL-proffs fick det svarta laget fritt fram.

Trots att Micke Pitch inte var med, och trots att Uffe Turbo var med, kunde svart vinna med 7-4. En rättvis seger.

Fredrik Andersson, målvakt i det vita laget, gick inte att känna igen den här kvällen. Men det fanns en anledning till det. På uppvärmningen gick nämligen hans målvaktsklubba av.

Den har han haft i fyra år och till slut vann möglet över träet i klubban. Andersson fick låna någon form av barnklubba och det påverkade givetvis hans spel.

Målvakten i det andra laget, legenden Lars ”Löda” Ottosson, räddade för en gångs skull några puckar och nu såg han faktiskt ut som en ishockeymålvakt.

Eller ja, kanske inte helt och hållet.

I övrigt noteras att…

… konstapeln brakade in i sargen vid ett tillfälle och det small till rejält, utan att någon egentligen hann se vad som hände. Det kan ha varit en motståndare som skickade in honom i sargen men eftersom det inte det inte fanns några vittnen till händelsen lades polisutredningen ner omgående. Misstankarna har i stället riktats mot konstapeln själv och det troliga är att det var dålig skridskoåkning hos huvudpersonen som var boven i dramat.

… många oldboys tycks ha försvunnit i höstmörkret. Jerker Linder till exempel. Var är han? Någon som sett honom? Han borde vara lätt att upptäcka med tanke på att inte rör sig särskilt snabbt.

… orienteraren Tommy Höög saknades i det vita laget. Han tog alldeles för lång tid på sig att hitta alla kontroller vid helgens tävling att han drog på sig en förkylning.

… General Manager Abelsson och Big Jim tydligen utmanade varandra på en minigolfmatch på Kanarieöarna för några veckor sedan. Som tur var fanns det såna där korta barnklubbor som Abelsson kunde spela med. Han lyckades dessutom vinna. Motståndet var dock inte det tuffaste och banrekordet var aldrig hotat.

… Några oldboys varit på en flera veckor lång semester i USA, men de har hotat med att komma tillbaka och spela snart. Det ska bli intressant att se hur många kilon dom lagt på sig där borta i amerika. Invägning kommer att ske i Scans lokaler i Skara, där det finns vågar som klarar stora kreatur.

Tabellen
Vitt 5 segrar
Svart 2 segrar