Lördag 18 augusti 2018

Vart är vi på väg?

Fredrik Lindström och Kristian Luuk. Foto: SVT
Fredrik Lindström och Kristian Luuk. Foto: SVT

Om det finns en fördel med november så är det att På Spåret börjar i SVT. I kväll är det dags för det första avsnittet. Det tänker jag inte missa. Jag har nog aldrig missat ett enda avsnitt av På Spåret de senaste 10-15 åren.

Det är ett av de få program som jag bara måste se. Varje minut, varje fråga. Ett TV-program blir inte bättre än såhär. Det är en tävling – och man lär sig något. Man lär sig saker som man inte trodde att man behövde kunna.

Och i kväll drar det igång! Äntligen får jag frågan: Vart är vi på väg?

*****

På tal om bra TV, tisdagens match mellan Sverige och Danmark var rätt trevlig. Tack vare Zlatan Ibrahimovic. Vad hade det svenska fotbollslandslaget varit utan honom? Ja, inte i EM i alla fall.

Han var den avgörande skillnaden mellan Sverige och Danmark i play off-matcherna. Tänk om Sverige hade tvingats ställa upp med Ola Toivonen och Marcus Berg som anfallspar?

Det hade varit som att komma till en revolverduell i vilda västern, beväpnad med vattenpistol.

*****

Ni har väl märkt att Skaraborgsbygden gjort om webben? Jajamen, här händer det grejer. Den nya webben är anpassad både för mobiltelefoner och surfplattor, vilket vi vet att många efterfrågat.

Och inte bara det, nu har vi även en app där ni kan läsa papperstidningen. Eller ja, det är inte papper i appen, men det ser ut som det. Ni förstår säkert vad jag menar.

Nu finns vi dessutom på Instagram, där ni kan läsa om vardagen här på Skaraborgsbygden.

*****

Trevlig helg!