Tisdag 2 juni 2020

Aida Hadzialic är också kandidat

I Sverige skall Socialdemokraterna söka stöd hos Moderaterna i de stora strategiska vägvalen. Det är alldeles nödvändigt för Socialdemokratin och Moderaterna att finna varandra i de stora tunga frågorna, framförallt i migrationspolitiken.” Orden kommer från socialdemokraten Aida Hadzialic i en intervju i Dagens Nyheter. Hon är idag ledande regionpolitiker i Stockholms län.

Ulf Kristersson föreslog detta i valrörelsen förra året, vilket med Göran Persson vid rodret var det samarbete som gällde. Men den här gången fick Kristersson nobben av Stefan Löfven, som hellre ville samarbeta med Centerpartiet och Liberalerna.

Aida Hadzialic kom som flykting från Bosnien och gjorde en kometkarriär i politiken, när hon 23 år gammal blev kommunalråd i Halmstad och fortsatte i Löfvens första regering som Sveriges yngsta statsråd genom tiderna, där hon efter en fadäs fick sluta, men nu är hon tillbaka i hetluften och nämns redan som en eventuell efterträdare till Stefan Löfven, om partiet skulle våga välja en kvinna till partiledare och regeringschef, vilket man lyckats med i Norge, Finland, Danmark och Island.

Det är, såvitt jag vet, inte aktuellt med att under den närmaste tiden välja en ny S-ledare, men de som nämns i sammanhanget är Damberg, Ygeman och Shekarabi och till den gruppen kan nu också Aida Hadzialic räknas, det är i alla fall min gissning.

Lars Hjertén (M)

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.