Tisdag 25 september 2018

Ansvar för framtiden

Att vara ung och ha livet framför sig är något mycket ansvarsfullt. Det tänker man inte på så ofta då den tiden är. Det är så positivt och roligt att måla upp framtiden och planera i fantasin hur allt skall bli så bra   Det är så mycket som händer, sådant det inte går att förutsäga. Att vara beredd på det som skall hända kan nog ingen. Livet blir ofta som det blir. Motgångar kan göra att ungdomstiden blir jobbig men i de flesta fall att man blir psykiskt starkare i sitt liv i framtiden.

Så tänker jag när jag ser tillbaka på mitt 83-åriga liv. Så mycket man fått vara med om både glädje och sorg. Det finns en framtid även för oss äldre.

Var morgon tänker jag: Vad vill Du Gud att jag skall göra i dag eftersom jag fått leva? Skriv får jag till svar! FRAMTIDEN. Är det som händer varje dag bra? Gör något!!

Var är ungdomarna?  Inte i föreningslivet. Inte i kyrkan.  Vem tar ansvar efter oss som kämpat för vårt land och dess medborgare?Jag blir bekymrad. Demokrati? Svara!

Inga-Lill Lindén

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.