Söndag 5 februari 2023

Är det inte fantastiskt?

I ett reportage i SLA den 29 november redovisar Pär Johansson (L), ordförande i Skaraborgs sjukhusstyrelse, ett brev som har skrivit tillsammans med sjukhusstyrelsens vice ordförande Susanne Berglund (S).

Brevet innehåller en begäran till Regionsstyrelsen om att i förväg få bygga upp resurserna vid Mariestads sjukhus med anledning av den nya batterifabriken med flera tusen anställda. ”Svårigheten är om man väntar. Vi får anslag beroende på hur befolkningen växer, men den växer succesivt. Vi behöver pengarna i förväg” konstaterar Pär Johansson.

Proaktivt av Pär Johansson (L) och Susanne Berglund (S) kan man tycka, men samtidigt infinner sig en fråga. Varför gäller denna proaktivitet bara på den lokala nivån och inte på den nationella nivån?

Både Pär Johanssons och Susanne Berglunds partier har varit kraftiga bidragsgivare till en generös svensk invandringspolitik. Sverige har tagit emot ca 2,3 miljoner nyanlända utan att vara proaktiva på det sätt som man nu vill vara i Mariestad.

Det skedde ingen utbyggnad av sjukvård, polisväsen, domstolar, åldringsvård, bostäder, pensioner etc etc etc,  innan Sverige tog emot dessa människor. Hur kommer det sig att det nu på lokal nivå är ett problem att hantera några tusen?

Jag tycker att Pär Johansson mfl ska göra som man gjort på den nationella nivån. Varför agera proaktivt och göra konsekvensanalyser på den lokala nivån, när man i decennier struntat i det på den nationella nivån.

Jag tycker att Pär Johansson ska göra som 7 riksdagspartier alltid gjort på den nationella nivån. Kör på bara och låt skattebetalarna ta smällen i efterhand. Några konsekvensanalyser och annat tjafs krävs inte. Det har ju aldrig behövts förut, så varför nu. Ack ja, Sverige och dess politiker är fantastiskt.

 

Stefan Hallberg/Karlsborg

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.