Fredag 14 augusti 2020

Brutit eller brakat?

Har migrationssamtalen brutit samman eller brakat samman? Frågan har ställts men något entydigt svar kan inte ges. Gladast av alla är i alla fall Miljöpartiets ledning. När de hotade med att lämna regeringen fick Löfven kalla fötter och gick med på deras krav, exakt vilka är det ännu ingen som har berättat. Det är nog ganska unikt att ett parti, som riskerar att försvinna ur riksdagen, om det vore val idag, får bestämma vilken politik regeringen skall föra i en mycket viktig fråga.

I söndagens TV-program Agenda var Morgan Johansson, justitie-och migrationsminister, inbjuden att diskutera frågan tillsammans med Moderaternas ledamot i migrationssamtalen Maria Malmer Stenergard. Det visade sig att Johansson inte tänkte debattera med Moderaternas representant. Han nöjde sig med att kraftigt kritisera hennes åsikter. Att TV godkänner detta har mötts av en närmast total kritik.

Om Moderaterna ställs utanför en uppgörelse, som Centern och Liberalerna går med på, blir det säkert till priset av att regeringen beslutar att i alla delar följa LAS-utredningens förslag. Det är nog ganska säkert.

Lars Hjertén (M)

 

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.