Lördag 13 augusti 2022

Dags för ”Företagargarden”?

Vad ”Medborgargarden” är för något torde väl vara välbekant för de flesta. Nu verkar det vara dags att införa ett nytt begrepp, nämligen ”Företagargarden”, åtminstone om man ska gå på de råd som vår Justitieminister Morgan Johansson delade ut i ”SR Morgon” härförleden.

När Morgan Johansson uttalade sig om de problem rörande rån, vandalisering, hot, utpressning och bedrägerier mm som drabbar svenska företag så hade han följande råd att lämna: ”Företagen tjänar en hel del pengar och har ett eget ansvar att skydda sin egendom, man kan inte bara lägga över ansvaret på polisen”. De årliga kostnaderna för företagen uppskattas till cirka 100 miljarder.

Tänk, jag som alltid inbillat mig att det är polisen som har våldsmonopol här i landet, men det var tydligen fel. Uppenbarligen är det nu fritt fram för förtagen att bilda ”Företagargarden” för att skydda sin egendom. Det är tydligt att alla Morgan Johanssons misslyckanden ska hanteras av andra. Nu kan man bara undra hur länge det dröjer innan Morgan Johansson rekommenderar medborgarna i kriminellt belastade områden ”att skydda sin egendom, för man kan inte bara lägga ansvaret på polisen”. Vi är väl nästan där med tanke på vad som händer i Sverige idag.

Jag kan bara hålla med Ulf Kristersson när han i partiledardebatten i TV konstaterade att Morgan Johansson är den sämsta justitieminister vi någonsin haft. Personligen kan jag lägga till möjligen den fegaste också, som skyller alla sina misslyckanden på andra.

Byt ut Morgan Johansson och gärna hela polisledningen också, så att polisen här i landet får möjlighet att verka som det är tänkt.

Stefan Hallberg
Karlsborg

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.