Fredag 20 juli 2018

Den totala helomvändningen

Den 22 december 2017 deklarerade vår finansminister, Magdalena Andersson, i en intervju att Sverige tagit emot för många invandrare. Och inte nog med det. Vår finansminister konstaterade vidare att integrationen varit misslyckad ända sedan Bosnienkriget på 1990-talet och att invandrarna borde söka sig till något annat land för att få ett fullgottmottagande. ”Det finns anledning för oss Socialdemokrater att vara självkritiska. Vi skulle ha varit tydliga med att vi inte kan ha ett större mottagande än vad samhället klarar av att ta emot”, säger Magdalena Andersson.

Även om Gustav Fridolin gör sitt bästa för att lägga locket på, så får man nog ändå anta att Magdalena Anderssons uttalande är förankrat i den högre ledningen inom partiet.

Uttalandet måste betecknas som häpnadsväckande, minst sagt. Det betyder att S-företrädarna medvetet ljugit väljarna rakt upp i ansiktet under decennier. Med tanke på vilka konsekvenser som den ansvarslösa invandringspolitiken fått för landet och dess medborgare så handlar det inte bara om att vara självkritiska. Det handlar om att ta ansvar.

Här har man i decennier talat om de ekonomiska vinsterna med invandringen, behovet av invandring av arbetsmarknadsmässiga och demografiska skäl och allt visar sig vara fel, något som Sverigedemokraterna konstaterat för länge, länge sedan.

De tillmälen vi inom SD mötts av från en samlad mediakår och från 7 av riksdagens partier när vi pekat på de problem som den ansvarlösa invandringen medfört, torde vara välbekanta för de flesta.

Nu undrar man vad som kommer att hända. Kommer Magdalena Andersson och Socialdemokraterna att bli utsatta för samma sak. Och kommer Stefan Löfven att fortsättningsvis kunna tänka sig att bjuda in SD till samtal. Det borde ju kunna fungera bra nu när båda partierna har blivit ”främlingsfientliga” och vill begränsa invandringen.

Stefan Hallberg
Sverigedemokraterna Karlsborg

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.