Lördag 20 juli 2019

Det är (M) som lägger ner vårdcentraler

(Replik till moderaterna Nordström och Brandströms debattartikel 5 september 2018)

Det är beklagligt att inte Nordström och Brandström vill ta ansvar för nedläggningen av de fem vårdcentraler, varav en i Skara 2016, som tvingade ca 10 000 listade att se sig om efter vård på annat håll.

För oss socialdemokrater är det viktigare att alla invånare i vår region har rätt till en jämlik och nära vård oavsett var man bor i Skaraborg och oavsett driftsform.

Än en gång svarar vi på moderaternas falska påstående: Vi har inga planer på att lägga ner fungerande vårdcentraler, vare sig de är privat eller offentligt drivna. Till skillnad från moderaterna sätter vi invånarnas vårdbehov och inte vårdgivarnas vinstintressen i första rum.

Vårt fokus är, och kommer alltid att vara, att värna patienter och inte vårdföretagen i svensk hälso- och sjukvård. En röst på socialdemokraterna är en röst för en jämlik vård – för alla invånare – oavsett var man bor i Västra Götaland.

Alex Bergström (S),
Regionpolitiker

Ann-Charlotte Karlsson (S),
Regionpolitiker

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.