Fredag 20 juli 2018

En värdefull läkare granskas

Den Skövdeläkare som nu är anmäld till  IVO och granskas, är mycket uppskattad.

Läkaren har hjälpt ett stort antal patienter med elöverkänslighets-symtom under åren, och har antagligen räddat en och annan till livet, då den ”vanliga vården” ofta ställer sig oförstående till de symtom som finns.

När man är nysjuk i elöverkänslighet, är det mycket viktigt att få rätt vård, och det kan denna läkare ge. Att läkaren skriver för hand, beror förmodligen på att hen vill skona sina patienter, och väljer då bort datorn Det råder oenighet  inom läkarkåren om elöverkänslighet, eller kan man säga okunskap. Läkare i allmänhet har inte kunskap om symtom eller lämplig behandling.

Det finns mycket oberoende forskning om detta, både svensk och utländsk, men av någon anledning förblir det okänt för de flesta. Kan det vara så att man hellre ser till vinstintressen än till hälsan för befolkningen?

Denna känslighet drabbar allt fler, barn och ungdomar också. Det är inte alltid det finns kunskap om att dator och mobil kan ge symtom som sömnsvårigheter, huvudvärk , brännande och stickande hud och koncentrationssvårigheter. Därför är det viktigt att det finns läkare som kan tipsa om enkla lösningar istället för att skriva ut läkemedel.

Är det inte bättre med ett strålningsfritt sovrum och slippa ta sömnmedel?

Hoppfull

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.