Torsdag 12 december 2019

Fel av ledarskribenten

Jag har under många år haft stor glädje och behållning av Skaraborgsbygden. Det var ett nöje att läsa förre ledarskribenten Gärdekrans finurliga och klockrena ledare.

Nuvarande ledare är enbart irriterande att läsa. Varje vecka görs aggressiva påhopp på de forna samarbetspartierna, vilket gör mig både ledsen och besviken.

Jag förstår inte meningen med detta, men skulle gärna vilja höra hur nuvarande ledarskribent resonerar.

Besviken prenumerant

Svar Direkt: Ledare viktiga

Dagspressen är viktig för opinionsbildningen. Idag är vi den enda tidning i Skaraborg med lokala ledare som kommenterar lokala frågor.
Övriga dagspress i Skaraborg publicerar mest centralt producerade ledare från moderata eller liberala byråer.
Även Skaraborgsbygden använde tidigare år centralt politiskt byråmaterial, bland annat under den tid som insändarskribenten nämner.
Även vi på tidningen saknar Sven Gärdekrans finurliga krönikor om hembygden.
Syftet med ledare är att stimulera dialog och diskussion, vilket ovanstående  insändare visar att vi också gör.

Tack för det.

Per Gustafsson
ledarskribent
Skaraborgsbygden

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.
  • Margareta Almfelt

    Tack för dina ledare Per , mycket därför vi bytte från en annan lokaltidning till Skaraborgsbygden!!

  • vastaspojken

    Roar mig med att varje dag läsa ett antal tidningsledare. Både stora riks-tidningar och några lokala diton. Västgöta-Tidningar har ofta samma ledare och debatt-artiklar som tidningarna i min barndoms Västerbotten. Karin Pihl och Svend Dahl är namn som återkommer ofta, när artiklarna är signerade. Har många gånger kommenterat ledarna. Ofta med en negativ kritik.
    Vill med det här inlägget ge en eloge till Per G. Det är uppfriskande att läsa ledare som inte bara leker ”följa John”! Per G. fortsätt i samma stil, att en och annan läsare har lite ömma tår får en sanningssägare tåla! Kom ihåg att den som ska vara alla till lags, har till slut inga vänner!