Fredag 20 juli 2018

Floskler från alliansen

I brist på politik skriver alliansens riksdagsledamöter från Skaraborg i en debattartikel att nu är de beredda att kavla upp ärmarna och jobba på. Det låter ju bra men jag och många väljare med mig undrar nog vad Alliansen sysslat med de senaste åren. Trots att det funnits en majoritet i riksdagen för att avsätta den rödgröna regeringen som Alliansen klagar så högljutt på, har de valt att lägga sig på rygg.

För att om möjligt rikta väljarnas blickar från den totalt havererade migrations- och integrationspolitiken som Alliansen och framförallt Moderaterna har en stor skuld till, framhåller debattörerna att det minsann gick bra ekonomisk för Sverige under Alliansens tid vid makten. Även om Sverige i jämförelse med andra länder rent ekonomiskt klarade sig relativt bra hjälper det föga när Alliansen och Moderaterna tillsammans med Miljöpartiet grundlade de problem som vi nu har i samhället.

Försvaret tycker debattörerna behöver rustas och det kan jag hålla med om, men varför rustade Alliansen i så fall ner försvaret? Har ni glömt att statsminister Fredrik Reinfeldt kallade Försvaret för ett särintresse?

Trygghet ska det bli nu men vad höll Alliansen på med under sin vid makten? Vi hade redan då stora problem med utanförskapsområden och en ökande brottslighet. Det ni gjorde var att öppna gränserna för ekonomiska migranter som fick uppehållstillstånd i Sverige trots att det i många fall inte gick att verifiera deras identitet. Konsekvenserna av er förda politik ser vi nu, en snabbt ökande kriminalitet och ännu fler no-go zoner. Skyll inte på de rödgröna för detta. Ansvaret för de senaste tre åren är lika mycket ert, eftersom ni hela tiden har kunnat avsätta Löfven och kompani  – om ni ville.

Vi ska inte tala om alla andra problem som ni är medskyldiga till, dels under er tid vid makten men även under de tre senaste åren när ni låtit Löfven och hans så kallade feministiska regering härja fritt i Sverige. Ingenting fungerar som det ska längre i Sverige och det är helt och hållet Alliansens fel.

Vård, skola, polis, försvar, omsorg har fått ta konsekvensen av ert partitaktiska spel. Nu börjar det dra ihop sig till val och jag förstår att ni gärna vill tala tyst om er skuld till alla problem i samhället. Att Alliansen är en död företeelse är det tydligen bara Alliansen själva som inte insett.

Vilhelm Moberg sa en gång (inte ordagrant) att Socialdemokraterna är ett idéparti med två idéer, att erövra makten och r att behålla makten. Detsamma gäller numera tyvärr även för Alliansen, det är bara makten som är av intresse och den ska Alliansen försöka erövra med floskler. Gå inte på det en gång till.

Medborgerlig Samling är alternativet för dig som vill ha förändring och inte en massa floskler.

Per Lindström
ordförande Medborgerlig Samling Skaraborg

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.
  • vastaspojken

    ”Kavla upp ärmarna och jobba på”! Lilla jag vill kavla upp ärmarna och göra en kort sammanfattning av Per Lindströms inlägg. Om jag förstår rätt är nuvarande regering oduglig, eller åtminstone svag. Oppositionen är om möjligt ännu mer oduglig! Insändaren uttrycker sig drastiskt, men jag måste ge honom rätt när han påpekar bristen på ansvar hos Alliansen. De kan avsätta Löfven och bilda regering nu, att vänta på valet behövs inte! Dessutom finns det inget som talar för att valet ger oss ett bättre parlamentariskt läge än idag!: