Måndag 3 oktober 2022

Glädjen måste hitta tillbaka!

Uttalanden som exempelvis att barn är mer stillasittande framför datorer och mobiler istället för att röra på sig när skoldagen är till ända hörs allt oftare.

Det blir svårare och svårare att få ihop ungdomslag inom exempelvis ishockeyn, säger en del ledare och tränare. Tyvärr verkar det vara för få som analyserar orsaken till varför nätet lockar fler unga än ortens förening. Kan det bero på att spelglädjen kanske minskat när kraven från föräldrar och tränare satt för stor press på de unga utövarna!? Pappa vill att jag ska spela hockey därför att hans sociala umgänge och intresse finns där! Pappa har investerat i dyr utrustning!

Avgifter och föräldrars engagemang, både som ledare och tränare, kan få vilket barn som helst att känna ångest och fruktan för att göra sin förälder besviken när intresset börjar svalna!

En före detta förbundskapten och tränare i tennis uttalade sig nyligen att det viktiga i unga år inte är de bästa slagen, utan se barnets glädje över det de håller på med. Det ligger nog en hel del i det uttalandet!

Det kanske är dags att föräldrar och tränare koncentrerar sig mer på att finna glädje i aktiviteten hos barnen än att nå bästa resultaten! Ett tips: låt barnen hitta sitt eget intresse och styr dem inte in i det som gynnar Dig som förälder!

Det är oerhört viktigt att unga rör på sig mer än någonsin! Det är också viktigt att se till att unga äter näringsrik kost och minskar intaget av pizzor och hamburgare! Då kanske vården också slipper pumpa in immunstärkande preparat i de små unga kropparna!

Pelle Leijon
Idrottsälskare

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.