Fredag 20 juli 2018

Grupper ställs mot grupper

Regeringen har idag, den 27 nov 2017, med MP som pådrivande part fattat beslut om att ca 8000 av de ensamkommande ”barnen” som kom från Afghanistan 2015 ska få stanna i Sverige.

Om man beräknar kostnaden för detta efter det ersättningssystem som staten erbjuder kommunerna så ligger den årliga kostnaden på mellan 5 till 6 miljarder. ”En stor seger för det medmänskliga Sverige” säger Isabella Lövin. En kostnad som man uppenbarligen anser att den ”humanitära stormakten” Sverige har råd med.

Vad man inte anser sig ha råd med är att lyfta Sveriges 328.000 fattigpensionärer upp till EU:s fattigdomsgräns, d.v.s en bruttopension på ca 11.800 kr i månaden. Detta kostar ca 4,5 miljarder per år.

Regering för vår ”humanitära stormakt” tycker uppenbarligen att dessa ska få fortsätta att leva ett liv i fattigdom och de omfattas uppenbarligen inte av regeringens ”medmänsklighet”. Personligen tycker jag att detta är ett stort svek mot dem som arbetat och betalat skatt i hela sitt liv, men som blir åsidosatta av en regering som gör andra prioriteringar.

SD har under hela sin riksdagstid blivit beskyllda för att ställa grupper av människor mot varandra. Om detta beslut inte är att ställa grupper mot varandra, så vet jag inte vad.

Stefan Hallberg
Sverigedemokraterna Karlsborg

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.