Fredag 1 juli 2022

Hela Sverige ska fungera!

När KD talar om hjärtlandet provocerar det många. Varför är det så tror du? Vi vill att hela Sverige ska fungera. Det ska vara möjligt att leva både i och utanför de stora städerna.

Oavsett var vi bor så måste vi kunna få vård när vi är sjuka, tanka bilen, betala elen och få hjälp av polisen. De här resonemangen samlar vi under begreppet ”hjärtlandet”. De stora delar av landet som ofta glöms bort vid politiska beslut.

Hjärtlandet är inte bara en semesterplats. Det är en levande, företagsam del av Sverige. Målet för vår politik är det gemensamma bästa. Det innebär att hela Sverige ska fungera.

Det här vill vi i KD:

  • Sänk skatten och minska iblandningen av biodrivmedel så att bränslepriserna sjunker rejält.
  • Sverige behöver sina jordbruk och sina gröna näringar för att öka självförsörjningsgraden.
  • Polisen måste få möjlighet att stoppa stöldligorna. Skärp straffen för inbrott till minst ett år fängelse.
  • Vi vill se fler poliser på landsbygden för att motverka långa utryckningstider.
  • Fixa svenska vägar, inte minst för att kunna undvika hastighetssänkningar.
  • Öka tillgängligheten till vård på landsbygden genom exempelvis ambulerande vårdcentraler.

Vi som bor i Skaraborg lever i hjärtlandet! Läget är ansträngt och vi måste stötta svenska bönder och de gröna näringarna, det är alldeles uppenbart. Men visste du att svenska bönder betalar högre skatt på diesel än vad man gör ute i Europa? Det slår ut svensk matproduktion. Så kan vi inte ha det.

Hela Sverige ska fungera menar vi Kristdemokrater. Det är hög tid att vända utvecklingen. Sverige behöver en ny regering, som ser utmaningarna för landsbygden!

Dan Hovskär (KD)
Toppkandidat till riksdagen, Skaraborg

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.