Tisdag 3 oktober 2023

Höjda arbetsgivaravgifter för unga 19-23 år

Dags för den nya Regeringen att Kavla upp ärmarna och visa att man tar ansvar för att vara är en regering för oss företagare och inte en regering emot utveckling av företagande.

Den 1 april i år höjs arbetsgivaravgifter för unga 19-23 år från 19,73 procent till 31,42 procent vilket ytterligare blir en utmaning att hantera för många inom hotell & restaurang, handels och säkerligen därtill i flertalet andra branscher som har många unga anställda i olika former.

Vi jobbar själva inom besöksnäringen och har idag ett stort antal duktiga och engagerade medarbetare mellan 19-23 år och för ungdomar så är vår bransch en bra första väg in på arbetsmarknaden och där besöksnäringen som helhet erbjuder många möjligheter till personlig utveckling och anpassade fortsättningsutbildningar. Vi likt alla andra kollegor med ansvarsbefattningar inom besöksnäringen jobbar dagligen med att möta utmaningar såsom kraftigt höjda råvarupriser, 10-12 %-iga hyreshöjningar och en konjunktur som påverkar många företag inom besöksnäringen så vår fråga till den nya regeringen är enkel och rak, när får vi se några som helst förslag som positivt påverkar vår dagliga drift och tillika öppnar upp möjligheter för att utveckla våra fina och väl uppbyggda bolag inom besöksnäringen för att på så vis bla. kunna anställa fler ungdomar vilka i sin tur ska bygga vår gemensamma framtid?

Rickard Bender, VD Lundsbrunn Resort & Spa

Pelle Stohlander, VD Lumber & Karle

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.