Lördag 18 januari 2020

Industriarbetare får Sverige att funka

Nästa år är det avtalsrörelse. Nästan 500 kollektivavtal på den svenska arbetsmarknaden ska omförhandlas. Omkring tre miljoner löntagares löner och arbetsvillkor är berörda. Vi industriarbetare är redo för denna kraftmätning med arbetsgivarna. För vi får Sverige att funka.

Industrin har lagt grunden till vårt lands välstånd. I dag levererar den svenska industrin spetsteknologi i världsklass, som drar in stora exportinkomster och är med och betalar välfärden. Varje industrijobb ger ringar på vattnet och skapar ytterligare arbeten i tjänste- och servicesektorn långt utanför storstäderna. Industrin och välfärden hör ihop och behöver varandra.

Vi i IF Metall är över 300 000 medlemmar. Vi finns över hela landet, på moderna arbetsplatser där vi bidrar till att utveckla framtidens teknologier. Vi befinner oss mitt i den livsviktiga klimatomställningen. De produkter vi tillverkar ser eller använder du varje dag, kanske utan att ens reflektera över det.

Tillsammans har vi en stark röst, oavsett om vi finns på den familjeägda verkstaden, på den stora multinationella motorfabriken eller i ett tvätteri. Den starka rösten tänker vi använda vid förhandlingsborden under den kommande avtalsrörelsen.

För vi är stolta att kalla oss industriarbetare. Vi får Sverige att funka !

Jonny Alfredsson
för Avdelningstyrelsen
IF Metall Östra Skaraborg

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.