Lördag 17 november 2018

Inte trovärdigt lämna SD utanför

Det har varit många inlägg i våra dagstidningar efter SVT Agendas partiledardebatt den 6 maj. Särskilt har fokus riktats mot den del av debatten som rörde migrationsfrågorna.

Det verkar som om det efter respektive partis förslag till skärpningar av migrationspolitiken att det nu finns någon form av samförstånd mellan Socialdemokraterna och Moderaterna och att man mellan dessa två partier skulle kunna få till stånd någon form av uppgörelse om en ny migrationspolitik, sannolikt utan Centerpartiet och Liberalerna.

Efter lite vinglande hit och dit av Ulf Kristersson (M), verkar det också råda ett totalt samförstånd om att inte diskutera frågan med Sverigedemokraterna.

Man kan bara konstatera att de sju partier som är ansvariga för drygt 30 års misslyckad migrationspolitik vägrar att diskutera med det enda parti som i många år varnat för följderna av den förda politiken. Det kan inte kallas för annat än ett kraftigt underkännande av väljarnas intellekt.

Efter alla misslyckanden vill man som vanligt exkludera SD från alla diskussioner. Hur stor är sannolikheten att man efter drygt 30 år och hundratals miljarder av misslyckanden kommer att lyckas denna gång. Den torde vara i stort sett obefintlig.

Det finns bara ett parti i riksdagen som under decennier stått för en hållbar migrationspolitik och det är Sverigedemokraterna. De övriga har under drygt 3 decennier demonstrerat sin inkompetens i frågan. När man nu vill utesluta SD från kommande diskussioner så är man helt enkelt inte trovärdig. Historien visar detta på ett tydligt sätt.

Stefan Hallberg
1:e vice ordförande SD Karlsborg
ledamot av distriktsstyrelsen

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.