Måndag 3 oktober 2022

Jag har inte glömt. Har ni?

Inför valet till riksdagen så slåss nu sju av riksdagens partier med att lägga olika förslag när det gäller att komma till rätta med de problem Sverige har som en konsekvens av den ansvarslösa invandringspolitiken, tex den ökande gängkriminaliteten.

Man skulle kunna säga att de här partierna går till val på att rätta till de problem de själva skapat.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard och samtidigt har man en generös invandringspolitik för människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv.

I decennier har vi matats med floskler om vilket lyft invandringen skulle ge Sverige. Det var inte så länge sedan vår nuvarande Industriminister påstod att invandringen skulle ge Sverige en ”superekonomi”. (han sade i och för sig inte om det var superbra eller superdålig). Men verkligheten ser helt annorlunda ut.

Eller för att citera debattören Alice Teodorescu: ”Vi har gått från en situation där migrationen beskrevs som en förutsättning för att klara välfärden – till ett läge där alltmer kretsar kring hur välfärden ska klara av migrationen”.

Saker som kan vara värda att ha i tankarna när det är dags att rösta och ett antal av riksdagens partier gör sitt bästa för att ”glömma” bort och förtränga det ansvar man har för hur det just nu ser ut i Sverige. Jag har inte glömt vilka som är ansvariga. Har ni?

Stefan Hallberg

Karlsborg

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.