Fredag 1 juli 2022

Kinnekullebanan är så viktig

Jag fick nyss en tidning i brevlådan att sossen Fredrik Nelander vill kämpa för Kinnekullebanans förbättring. Det glädjer mig mycket. Själv har jag alltid tyckt att kollektivtrafik är strunt och det ska man inte ha med att göra. Men i januari fick jag ett erbjudande från Vara kommun att få en seniorbiljett, ja ok gratis är gott. Men åka kollektivt, nej.

Men efter några månader så tänkte jag att jag ska väl ändå pröva. Jag blev glatt överraskad, det var ju jättekul att åka tåg. Moderna fina tåg trevlig hjälpsam personal (även en fantastisk toalett) ja bättre kunde det inte va. Som pensionerad järnvägare (järnvägare i 30 år innan pension) så lyssnar jag ju på tågets gång och hör att vissa räler borde bytas, det är ju skarvspår med det får vi nog finna oss i.

Ett problem är söndagar då första avgång från Levene går 12:40, det borde finnas en avgång vid ca 10:30 på söndag också. Dom 45 nya tågen som heter X80 (X betyder eldrivna) kan alltså inte köras på vår bana. De tåg som nu går här heter Y31 (Y betyder dieseldrivna) Duger gott bara dom är tillräckligt många. Jag har helt lagt ner bilen nu och åker bara tåg när jag ska handla och allt annat. Så tack Fredrik för att du kämpar för vår bana. Och alla andra, åk tåg det är jättekul.

Klas Jacobsson
Varabo

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.