Fredag 14 augusti 2020

Kommentar till Leif Walterums ledare i Skaraborgsbygden den 10 juli

Leif Walterum ger sin syn på varför den tänkta överenskommelsen i migrationsfrågan inte blev av. Allt är Moderaternas fel. Vi moderater förstår inte att det handlar om medmänniskor, vilket däremot Centerpartiet gör. Att grannländerna Danmark, Norge och Finland inte heller förstår att det handlar om människor gör ju inte saken bättre.

Att Morgan Johansson vägrar att debattera frågan med Moderaternas företrädare Maria Malmer Stenegard är mycket anmärkningsvärt. Han är ändå migrationsminister och trots tio år som statsråd vågar han inte ta debatten i TV.

Vad jag saknar är det felaktiga i att utvisa personer med särskild kompetens. Vi har även i Skaraborg råkat ut för detta, där en liten felskrivning några år tidigare ger skäl till utvisning. Dessutom tycker jag att de ensamkommande barn som kom under flyktingvågen 2015 bör ges permanent uppehållstillstånd nu fem år senare. Alternativet är mycket inhumant.

Leif Walterum hänvisar till sist om samarbete med Miljöpartiet och de borgerliga partierna, som fungerar väl, till exempel i regionen  Västra Götaland under moderat ledning. Det gäller även samarbetet i Stockholm. Vore det inte på tiden med ett liknande samarbete på riksplanet efter valet 2022? Särskilt om riksdagen liksom nu får borgerlig majoritet?

Lars Hjertén (M)

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.