Måndag 19 augusti 2019

Korta budskap av partierna

Den 6 april 2016 startade Emmanuel Macron ett nytt parti i Frankrike ”La Republique En Marche.” Han var tidigare finansminister i den socialistiska regeringen, men nu hade luften gått ur partiet och det var dags för något nytt. Han vann presidentvalet stort men nu har det gått sämre med kritiska demontrationer från de ”Gula Västarna.”

Centerpartiet hade en liknande svensk variant till franskans ”En Marche” i höstens val, nämligen ”Framåt!” Både kraftfullt och invändningsfritt för vem vill gå bakåt?

I veckan som gått har Socialdemokraterna presenterat sin lista inför EU-valet den 26 maj. LO har samtidigt lanserat sin slogan ”Ta tillbaka kontrollen.” Ordagrant samma slogan som brexitanhängarna vann valet på i Storbritannien. ”Take back control.”

Litet längre slogan men med samma innehåll går Sverigedemokraterna till val med önskan att ”föra tillbaka beslutandemakten till Sverige.” Partiet vill numera att Sverige skall stanna kvar i EU.

Lars Hjertén (M)

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.