Onsdag 7 juni 2023

Lyssna på folket – stäng minkfarmerna!

Bulgarien är det senast landet som förbjuder minkfarmning, 21 av 27 länder i EU har förbjudit eller avvecklar minkfarmningen, varför är inte Sverige med på listan?

Djurrättsalliansen började redan 2010 dokumentera lidandet och anmälde djurskyddsbrotten på Sveriges minkfarmer, men företagen fick fortsätta. I Demoskops undersökning 2015, på uppdrag av Djurens rätt, sa 78 procent av befolkningen, NEJ till pälsindustrin i Sverige, men bara Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Liberalerna i riksdagen lyssnar på folket, ekvationen går inte ihop!

2018 gick Kopenhagen Fur, världens största pälsauktion i konkurs och modehus som Gucci, Armani och Prada har slutat med päls! I samma veva som Socialdemokraterna nu i år, åter möjliggjorde för minkfarmare att tvinga in tusentals djur i bur, meddelar anrika modehuset NK i Stockholm, att de nästa år slutar sälja päls av djuretiska skäl!

120 veterinärer och forskare, uppmanade i gemensamt upprop, AVVECKLA! Utöver det oetiska med djur i bur, bryter farmningen mot svensk djurskyddslag, de kan inte bete sig naturligt och tillgång till vatten saknas, ändå får företagen fortsätta och Corona på farmerna är även det ett mörkt kapitel!

All makt utgår från folket, sägs det, nu har medborgarinitiativet ”Fur free Europe” dragit igång, i hopp om maktens öra, under tiden fortsätter de stora partierna sveket mot minkarna, genom att hålla djurindustrins blodindränkta fana högre än folkets vilja!

LYSSNA PÅ FOLKET- STÄNG MINKFARMERNA!

Anette Ingelsson
Solna

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.