Fredag 20 september 2019

Min bror blir en spelbricka

Min bror lider av infantil autism och begåvningshandikapp. Han bor i en lägenhet sedan 15 år. Jag arbetar som assistent åt honom och har gjort detta i många år.

I början på året så gick hyresvärden in i lägenheten på helt godtyckliga grunder. Detta trots att jag hade förbjudit denne och att det inte fanns någon som helst anledning lagligt sett.

Jag körde givetvis omedelbart ut hyresvärden, då min bror i samma veva låg avsvimmad och naken i rummet bredvid.

Hyresvärden blev i samband med detta oerhört stött, och betraktade mig som ”aggressiv” trots att situationen hade blivit förklarad i efterhand.

Genom hyresvärden har sedan flera orosanmälningar gjorts till överförmyndaren p g a att de är ”oroliga för min bror” och att de inte anser att min mamma, som är god man, tillvaratar min brors intressen eller sörjer för dessa, såsom det åligger henne. Detta trots att hon inte var närvarande vid den aktuella situationen.

Dessutom hotar värden med att häva kontraktet till lägenheten.

Innan ovanstående händelse så har de aldrig varit några som helst problem med någonting. Vi har aldrig tidigare heller mottagit några som helst orosanmälningar.

Orosanmälningar är till för att man är genuint orolig för att en person far illa och att man vill denne gott. Men att, som nu, gång på gång, hota med att häva kontraktet för min bror som bott i denna lägenheten i 15 år, och att, gång på gång, försöka bedriva karaktärsmord för att man hyser ett agg mot min brors gode man.

Min totalt försvarslösa bror, som inte ens kan klä på sig själv eller sköta sin egna hygien o.s.v görs till en spelbricka i ett hämndspel. Där till och med tillsynsmyndigheten blandas in, vilken ska sörja för min brors väl och ve.

Att detta sker nu – är det en ren slump kanske? Är detta verkligen ok?

”Svartmålad och kränkt”

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.