Onsdag 26 juni 2019

Öppet brev till Nobelstiftelsen

Ärade ledamöter i Nobelstiftelsen!

Eftersom man i år inte har kunnat utse någon Nobelpristagare i litteratur, har jag hört röster som tyckt att man borde ge priset postumt till Astrid Lindgren.

En bra idé och för sig, men Astrid skulle ju inte få någon nytta av priset. Men hon var ju så mån om barn. Därför har jag ett annat förslag.

De pengar som skulle använts till årets Nobelpris i litteratur, skänk dem till Världens Barn! Pengarna skulle hjälpa många utsatta barn, och då skulle det ju faktiskt komma ut något gott av bråket inom Svenska Akademien.

Och Astrid Lindgren skulle säkert tycka däruppe i sin himmel, att det vore ”en god gärning som Guds änglar skulle klappa i händerna åt”.

Christina Behre Fransson
Gökhem, Falköping

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.
  • vastaspojken

    Ett otroligt bra förslag! Pengarna skulle göra nytta, dessutom skulle kanske Svenska Akademien få lite positiv reklam kring sin verksamhet! Det behövs verkligen i dessa dagar. Problemet är kanske att det strider för mycket mot tankarna i Nobels testamente?