Torsdag 1 juni 2023

Oroad personal på SkaS

Våra förhoppningar med en ny politisk ledning efter årsskiftet för sjukhusstyrelsen för Skaraborgs sjukhus i Skövde, SkaS, var stora. Ny kraft, nya ledamöter och nya möjligheter att leda och utveckla vården framåt. Men för detta komplexa uppdrag krävs engagerade, närvarande och kompetenta politiska ledare. Trots att ledande politiker inte vet hur det är att jobba och verka inom SkaS har de mycket makt att påverka hur vården ska organiseras och finansieras.

Vi ser därför med stor oro på nyheten att ytterst ansvarig politiker Anna-Karin Skatt (S) framför sitt nya spännande uppdrag inom SKR som EU-berednings ordförande. Detta uppdrag innebär kontinuerliga resor till Stockholm och Bryssel trots att hon är ny på posten som ordförande för SkaS och inte har någon erfarenhet av detta arbete. Kommer ytterst ansvarig politiker ha tillräckligt med tid och engagemang för att ta sig an och sätta sig in i SkaS utmaningar samt leda och prioritera att lösa dessa problem med tanke på hennes andra nya uppdrag som kräver mycket resande bort från Skaraborg?

 

Oroad personal på SkaS

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.