Söndag 24 januari 2021

Presentkort årets smartaste julklapp

Normalt innebär julhelgen mycket stress och trängsel i butiker och postpaketsköer. Detta i kombination med en pandemi som vi långt ifrån sett slutet av. Oavsett vad vi tycker måste vi alla anpassa oss och tänka i nya banor. Jag föreslår att julklappar ersätts med presentkort som då drastiskt skulle minska trängsel och smittspridning i julhandeln.

Förslagsvis nyttjar man presentkortet i januari och det ger massor av fördelar. Butiken får in sin intäkt i december. Du kan handla i lugn och ro, utan trängsel och rätt presenter som Du inte behöver byta. Du lär dessutom få bra service och gynnar lokal handel. Inte minst kan Du utnyttja alla januaris rabatterbjudande och reor.

Kanske ger dubbel köpkraft? Men – störst bonus är att Du aktivt och solidariskt bromsar pandemin och ser till att Du själv och Din omgivning slipper detta eländiga virus. Bästa julklappen måste väl ändå att få vara frisk.

Göte Gunnarsson
Skövde

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.