Torsdag 25 februari 2021

Replik till Socialdemokraterna

Jag blir besviken på S-politikerna Alex Bergström och Anna-Karin Skatt som satt sina namn på en raminsändare som ingår i en massiv misskrediteringskampanj mot Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch.

I partiledardebatten lyfte Ebba Busch två exempel på konsekvenser av den pandemi som råder. Det första exemplet handlade om IVA vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU). Det andra exemplet handlade om inställda barncanceroperationer. Busch borde bevisligen pauserat 1-2 sek mellan dessa två separata exempel. För nu drar S slutsatser som är helt fel.

Nu vet jag ju att ni inte skrivit denna artikel. Den dyker upp i en rad tidningar undertecknad av olika lokala S-profiler. Men att ni båda, som jag respekterar och tycker ofta har kloka synpunkter att komma med, sänker er så lågt att ni går med på att skriva under denna kampanjinsändare förvånar mig. Jag tar gärna en debatt med er kring Covid-19 och de åtgärder som vi vidtar för att rädda liv och mildra konsekvenserna av smittspridningen.

Jag förstår att Ebba Busch är ett problem för er. Hon är en duktig oppositionspolitiker och säger tydligt att regeringen brustit i sitt ledarskap under pandemin. Det är uppenbart att ni inom S bestämt er för att misskreditera henne vid varje tillfälle som ges.

Drygt 91 000 färre operationer utfördes förra året jämfört med 2019. I ett läge då över 10 000 dött i sviterna av Covid-19, så väljer ni att göra ett stort nummer av en otydlighet som skedde i en partiledardebatt.

Dessvärre, för S, tror jag inte att detta stärker er på något sätt.

Conny Brännberg (KD)
Regionråd

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.