Måndag 19 augusti 2019

Riktig och viktig politik för Skaraborg

Svar till Per Lindström (Skaraborgsbygden 28 januari 2019)

Tydliga politiska förslag och prioriteringar kallas av Per Lindström i svepande och generaliserande formuleringar för floskler. Det är överord och brösttoner i Lindströms reaktion på min debattartikel som vi i och för sig fått vänja oss vid från de människor som inte verkar se något problem med att SD i varje enskild fråga som skulle avgöras i riksdagen också skulle få inflytande över inriktningen på politiken.

Annie Lööf har verkligen inte lämnat någon strid och gömt sig bakom Stefan Löfven som Lindström skriver, utan stått stadigt mitt i stridens hetta och fortsatt strida för den politik som ska föra Sverige framåt. För att lyckas med det måste man jobba tillsammans med andra partier. Det här var inte ett förstahandsalternativ, men det var det enda alternativet som kunde få en regering utan inflytande från ytterkantspartierna i ett låst parlamentariskt läge.

Låt mig än en gång peka på det som varit viktigt för att Centerpartiet tillsammans med Liberalerna skulle gå med på Januariavtalet med regeringen: att den också ska genomföra ett stort antal liberala reformer som är viktiga för Skaraborgs och Sveriges utveckling.

Sverige står inför stora utmaningar och listan kan göras lång. Det omfattar allt från förbättrad LSS och assistans, till sänkta kostnader för företag, medmänskligare migrationspolitik, minskade klimatutsläpp och strukturreformer för jobb och bostäder.

Det handlar om riktig och viktig politik för Skaraborgs och Sveriges utveckling. Jag ser fram emot att mötas i valet år 2022 för att visa på resultat och genomförda reformer enligt den tidsplan som finns angiven i Januariavtalet.

Ulrika Heie 
riksdagsledamot Skaraborg (C)

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.