Söndag 23 september 2018

(S) och (M) lika skyldiga i Skara

Skara rasar vidare neråt i Svensk Näringslivs ranking över företagsklimat och hamnar nu på en föga smickrande bottenplacering i Skaraborg.

Det är svårt att veta om den ”kick” Fredrik Nordström (S) talar om är något positivt för näringslivet i Skara, men sett till de senaste mätningarna känns det inte speciellt betryggande. Ylva Pettersson (M) talar om att dörren alltid ska stå öppen för företagen och det låter bra, men det hjälper nog inte ens om hon monterar bort dörren helt och hållet när hennes parti på riksplanet fortsätter att stödja den rödgröna regeringens ständiga attacker på företagsamheten i Sverige.

En annan nyhet som vi serverades för en tid sedan, var att Arbetsförmedlingen ska utöka sin verksamhet i Skara och skapa 100 nya jobb. Vi ett första påseende kan det tyckas positivt men vad blir egentligen konsekvenserna av denna etablering? Här ska alltså en starkt kritiserad statlig myndighet etablera sig på en ort som redan har brist på arbetskraft. Istället för att prioritera privat företagssamhet som generar arbete och som bidrar till att både stat och kommun får skatteintäkter för att finansiera vår gemensamma välfärd, får vi alltså en kostnadskrävande statlig verksamhet som tär på samhällets resurser. Det är dags att inse att Arbetsförmedlingen har gjorts sitt och det enda rätta är att lägga ner den.

Grundläggande är att vi måste ha en nationell politik som stärker förutsättningarna att starta, driva och utveckla företag, lägre skatt och mindre regelkrångel. Privata företag som generar vinst och arbetstillfällen är en förutsättning för vår välfärd och vi har inte råd med en politik som driver företagen ut ur Sverige.

Det spelar ingen roll hur många ”kickar” Socialdemokraten Fredrik Nordström får eller hur öppen Moderaten Ylva Petterssons dörr är så länge de två partierna i riksdagen samverkar till att försämra företagens villkor. Tyvärr kan vi konstatera att vi kommer att få ytterligare minst ett år till med företagsfientlig verksamhet i riksdagen att döma av vad den nyvalde partiledaren för Moderaterna sagt. Mot bakgrund av osämjan i Alliansen är risken överhängande att vi får ytterligare fyra år med Löfven.

En röst på Alliansens partier blev en röst på Löfven och en företagarfientlig politik som hotar välfärden. Törs du ta risken en gång till och lägga din röst på Alliansen?

Per Lindström
Medborgerlig Samling

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.